Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 27 /14:01

Dalia Grybauskaitė pasveikino Ukrainą, kurios prezidentas sutartį su ES pasirašė parkeriu iš Vilniaus viršūnių susitikimo: „Slava Ukraini!“

Ukrainos prezidentas Petro Porošenko istorinę sutartį su Europos Sąjunga (ES) penktadienį pasirašė parkeriu iš Vilniaus viršūnių susitikimo, kuriame pernai lapkritį jo pirmtakas atsisakė patvirtinti susitarimą, tuo sukeldamas krizę šalyje. Tuo tarpu Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė įrašė specialių sveikinimą Ukrainai, kuriame prabyla ir ukrainietiškai.
Petro Porošenka
Petro Porošenka / Kadras iš filmuotos medžiagos

Parkerį, kuris buvo skirtas lapkritį vykusiam Vilniaus Rytų partnerystės viršūnių susitikimui, Ukrainos vadovui padovanojo Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, BNS sakė Lietuvos diplomatai.

D.Grybauskaitė: „Slava Ukraini!“

Ukrainos Užsienio reikalų ministerija gavo vaizdo sveikinimą, kuriame Lietuvos vadovė sveikina ukrainiečių sprendimą būti europiečiais. „Asociacijos sutartis yra jūsų kelias didesnės laisvės, demokratijos ir europinės gerovės link“, – Ukrainos gyventojams sakė D.Grybauskaitė.

Ji pabrėžė, kad ir Lietuva, ir visos ES šalys džiaugiasi nauja stipria partnere, su kuria galės pasidalinti savomis vertybėmis. „Tai yra didi diena Europai“, – džiaugėsi D.Grybauskaitė.

„Brangūs Ukrainos gyventojai, aš sveikinu jus pasirašius Asociacijos sutartį ir prisijungus prie Europos šeimos. Slava Ukraini! („Šlovė Ukrainai!)“, – angliškai kreipėsi Lietuvos vadovė, paskutinę frazę ištarusi ukrainietiškai.

VIDEO: Dalios Grybauskaitės sveikinimas

D.Grybauskaitė: Asociacijos sutartys atveria naują santykių su ES etapą

Sutartis su Moldova, Gruzija ir Ukraina Lietuvos vardu pasirašė prezidentė Dalia Grybauskaitė. 

„Šiuo metu, kai Rytų partnerės patiria stiprų spaudimą ir turi atremti agresiją, o viso regiono saugumui kyla tiesioginė grėsmė, Ukraina, Moldova ir Gruzija renkasi europinę ateitį. Tai labai svarbus žingsnis, kuris paskatins šių valstybių pažangą ir atvers naujas galimybes kurti geresnį ir saugesnį gyvenimą žmonėms", – sakė prezidentė.

Pasak šalies vadovės, labai svarbu, jog kuo greičiau būtų įgyvendintos Asociacijos sutarčių nuostatos – vykdomos reformos, kovojama su korupcija, realiai pradėtų veikti laisvosios rinkos principai, stiprinama įstatymo viršenybė ir demokratizacija. Prezidentės teigimu, Lietuva ir visa ES tvirtai remia Ukrainos, Moldovos ir Gruzijos siekius ir yra pasirengusios suteikti visą būtiną pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius