Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė susitiko su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka

Europos Vadovų Tarybos metu įvyko prezidentės Dalios Grybauskaitės pokalbis su Ukrainos Prezidentu Petro Porošenka. Šalies vadovė išreiškė Lietuvos paramą Ukrainoje vykdomoms europietiškoms reformoms, jos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui, – praneša Prezidentės spaudos tarnyba.
Dalia Grybauskaitė susitiko su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka.
Dalia Grybauskaitė susitiko su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka. / Prezidentūros nuotr.
Prezidentės teigimu, šiuo metu Ukrainoje sprendžiamas ne tik šios šalies, bet ir visos Europos likimas. Lietuva palaiko Ukrainos veiksmus ginant savo valstybę nuo tiesioginės karinės invazijos. Taip pat Ukraina gali pasikliauti Lietuvos pagalba ES ir NATO.

Šalies vadovė taip pat pabrėžė, jog itin svarbu iki rugsėjo pabaigos ratifikuoti Ukrainos pasirašytą ES Asociacijos sutartį ir toliau nuosekliai įgyvendinti demokratines reformas.

Prezidentės teigimu, Lietuva kels paramos Ukrainai klausimą kitą savaitę vyksiančiame susitikime su JAV Prezidentu Baraku Obama bei NATO viršūnių susitikime Velse.

Lietuva taip pat prisideda prie humanitarinės padėties Ukrainoje gerinimo. Mūsų valstybė jau yra skyrusi 420 tūkstančių litų paramą, o ukrainiečių gydymui – 150 tūkstančių litų.

  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius