-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijos karalystėje šventė – du nauji karališkos šeimos nariai grįžo namo (nuotraukos)

Danijos karalystėje šiandien šventė. Prieš šešias dienas karališkoji šeima pasipildė dviem naujais nariais – Kopenhagos miesto ligoninėje princesė Mary pagimdė dvynukus. Šimtams žmonių susirinkus prie ligoninės ir šimtams tūkstančių stebint tiesiginę televizijos transliaciją, naujagimiai paliko ligoninę ir išvyko į už poros kilometrų esančius rūmus.
Gimę dvynukai tapo visos Danijos džiaugsmu
Gimę dvynukai tapo visos Danijos džiaugsmu / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Danija Kopenhaga

Dar penktadienio rytą Danijos televizijų kanalai ir interneto naujienų portalai pirmose vietose skelbė žinias apie permainas valdančioje konservatorių partijoje, Somalio piratų užgrobtą danų laivą ar potvynį Australijoje. Penktadienio pavakare visa tai tapo nebesvarbu.

„Pirmosios nuotraukos!“, – skubėjo pranešti vieni. „Mažiausieji karališkos šeimos nariai jau pasiruošę vykti namo“, – skelbė kiti. „Štai Karališkieji dvyniai“, – informavo treti, pabrėždami žodį „karališkieji“.

Visi pagrindiniai Danijos televizijos kanalai dvynių išvykimą iš ligoninės ir atvykimą į rūmus transliavo tiesiogiai. Žurnalistai paskaičiavo, kad per pirmąją kelionę šešių dienų amžiaus dvyniai sukorė net 2,1 km.

Televizijos kanalai savo studijas įsirengė tiesiog ligoninėje, įvykį tiesiogiai komentavo ekspertai. Dvyniai viešai buvo parodyti pirmą kartą.

Prieš televizijos kameras dvyniai pasirodė ant savo tėvų rankų – po vieną vaiką nešė Danijos princas Frederikas ir princesė Mary.

38 metų princesė Mary berniuką ir mergaitę pagimdė praėjusį šeštadienį. Vaikų atėjimą į šį pasaulį skyrė vos mažiau nei pusvalandis. Pirmasis gimė 47 cm ūgio ir 2674 gr sveriantis berniukas. Netrukus gimusios mergaitės ūgis buvo 46 cm, svoris – 2554 gr.

„Berniukui buvo nežymi gelta. Tačiau dabar jau viskas tvarkoje“, – prieš palikdama ligoninę sakė princesė Mary.

Princas Frederikas ir princesė Mary jau iki šiol augino du vaikus – berniuką ir mergaitę.

Jei norite peržiūrėti penktadienio video medžiagą iš ligoninės ir pamatyti naujuosius Danijos karališkos šeimos narius, spauskite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius