Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijos naikintuvai atskrido į Estiją, norinčią atidaryti antrąją NATO misijos bazę

Du Danijos naikintuvai ketvirtadienį nusileido vienoje Estijos oro pajėgų bazėje, atlikdami navigacijos ir susipažinimo su padėtimi misiją po to, kai Talinas pasiūlė tame aerodrome įkurti antrąją NATO vykdomos Baltijos oro šalių oro erdvės policijos misijos bazę.
NATO oro pajėgų treniruotės akimirkos
NATO oro pajėgų treniruotės akimirkos / Domanto Pipo nuotr.
Temos: 3 NATO Danija Estija

Estijos generalinio štabo spaudos tarnyba nurodė, kad dviejų naikintuvų F-16, kurie yra pirmieji Estijoje kada nors nutūpę Danijos lėktuvai, pilotai nuodugniai apžiūrėjo Emario oro pajėgų bazę, o vėliau ketvirtadienį jie sugrįš į savo dalinį – naikintuvų sparną „Skrydstrup“.

„Estijos oro pajėgų bazė atitinka NATO karinių aerodromų standartus – taip pat civilinės aviacijos standartus, – sakė Emario bazės viršininkas pulkininkas leitenantas Rauno Sirkas. – Dar neseniai NATO skrydžiai į Emarį buvo išimtiniai atvejai, o dabar jie tapo įprasta praktika.“

Antradienį Emario bazėje nutūpė Lenkijos karinis transporto lėktuvas „EADS CASA C-295“, kurio įgula taip pat apžiūrėjo aerodromą, nurodė R.Sirkas.

Antradienį per Briuselyje vykusį NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą Estijos diplomatijos vadovas Urmas Paetas pareiškė, kad jo šalis siūlo padaryti Emario bazę antrąja Aljanso pajėgų vykdomos Baltijos šalių oro erdvės policijos misijos bazė. Pagrindinė šios misijos bazė yra Zoknių aerodromas netoli Šiaulių.

NATO Baltijos šalių oro policijos misija intensyvinama padidėjus įtampai su Rusija dėl krizės Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius