Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijos teismas smurtavusį ir vaikus prievartavusį tėvą nuteisė kalėti 11 metų

Danijos apeliacinis teismas ketvirtadienį panaikino nutarimą, kad vyras, kuris mušė ir lytiškai išnaudojo vaikus, yra psichiškai neįgalus, ir nuteisė jį kalėti 11 metų.

Birželį žemesnės instancijos teismas nuteisė 42-ejų Harry Larseną ir 37-erių jo žmoną Tine Jensen dėl nusikaltimų prieš devynis jų šeimoje augančius vaikus. H.Larsenas pripažintas kaltu dėl dviejų paauglių dukterų išprievartavimo bei vienos dukters vertimo kasti sau pačiai kapą. Jis taip pat mušė vaikus su beisbolo lazda ir metaliniais strypais, bei grasino sūnui peiliu perpjauti gerklę.

Liudininkai, tarp kurių yra vyresni vaikai ir socialiniai darbuotojai, papasakojo teismui baisias istorijas apie nešildomus, nešvarius ir šiukšlėse skendinčius namus. T.Jensen paliudijo, kad jos vyras buvo „tiksinti bomba, galinti sprogti bet kuriuo metu“. Ji tvirtino ketinusi jį palikti, tačiau to nepadariusi, nes jis pagrasino ją nužudyti.

Pora buvo suimta 2010 metų vasarį, kai vyresnioji duktė kreipėsi į policiją. Jų namų šaldytuvas buvo tuščias. Žiurkės ir pelės graužė penkis negyvų ponių kūnus. Šeima nuolatos slapstėsi nuo socialinių darbuotojų ir per aštuonerius metus pakeitė aštuonias gyvenamąsias vietas.

Šeši poros vaikai, tarp jų ir vienas dvimetis, atiduoti į globos namus.

Abu tėvai pateikė apeliaciją dėl ankstesnės nutarties, kuri nurodė H.Larseną išsiųsti į psichiatrinę ligoninę, o ne į kalėjimą.

Ketvirtadienį Vakarų aukštasis teismas atmetė šią nutartį ir pareiškė, kad H.Larsenas nėra nesveikas ir turi būti kalėjime 11 metų.

Teismas taip pat patvirtino nuosprendį jo žmonai T.Jensen kalėti ketverius metus, bet ketvirtadienį ji buvo paleista, atsižvelgus į kalėjime jau išbūtą laiką.

Reporteriams T.Jensen sakė esanti laiminga ir patenkinta ketvirtadienio nutartimi. „Aš gailiuosi, kad kažkada įsileidau šį žmogų į savo gyvenimą“, – pridūrė ji ir sakė ketinanti Kalėdas praleisti su savo vaikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius