Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danų laivą nuo piratų išgelbėjo Rusijos karo laivas

Danijos laivas Adeno įlankoje buvo piratų apšaudytas, tačiau išvengė užgrobimo, nes į pagalbą atskubėjo Rusijos karo laivas, trečiadienį pranešė danų bendrovė „A.P. Moeller Maersk“, kuriai priklauso šis laivas.
Piratai.
Piratai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak bendrovės, konteinerius gabenantis laivas „Nedlloyd Barentsz“, plaukiojantis su Olandijos vėliava, antradienį pusę valandos buvo persekiojamas piratų, kol jam į pagalbą atplaukė rusų karo laivas.

Anksčiau Tarptautinis laivybos biuras (TLB) buvo pranešęs, kad tai Didžiosios Britanijos laivas.

Konteinerius gabenantį laivą užpuolė nedidelis greitaeigis kateris. Iš granatsvaidžio į jį buvo paleistos dvi granatos, bet jos laivo nekliudė, agentūrai sakė vienas kompanijos direktorių Finnas Brodersenas.

„Nors laivas plaukė gana greitai, jis buvo neapsaugotas nuo atakos iš nedidelio greitaeigio katerio, kuriame buvo šeši žmonės“, – sakė F. Brodersenas.

Danų laivas dar padidino greitį, ėmė manevruoti, per radiją paprašė pagalbos. Jų nelaimės signalą išgirdo Rusijos laivas ir netrukus pasirodė įvykio vietoje.

„Jie ėmė persekioti į Jemeną pasukusį piratų laivą. Tačiau šiam įplaukus į Jemeno teritorinius vandenis, rusų karo laivas turėjo sustoti“, – sakė F.Brodersenas.

Lapkritį bendrovė „A.P. Moeller Maersk" pareiškė, kad jos laivai yra pernelyg lėti, be to, jų žemi deniai, todėl į juos nesunkiai gali patekti piratai. Šie laivai vengs Adeno įlankos ir „plauks alternatyviais maršrutais“ aplink Gerosios vilties kyšulį ir Madagaskarą.

Adeno įlankoje ir prie Somalio krantų veikiantys piratai šiuo metu laiko užgrobę 11 laivų ir 210 jūreivių, pranešė Kvala Lumpūre įkurtas apie piratavimą informuojantis centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius