Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danų parlamentaras siūlo migrantų laivus baidyti įspėjamaisiais šūviais

Vienas danų parlamentaras ketvirtadienį sulaukė kritikos dėl komentaro, kad sutrukdyti migrantų laivams pasiekti Europą galima įspėjamaisiais šūviais.
Migrantai ir pabėgėliai Viduržemio jūroje
Migrantai ir pabėgėliai Viduržemio jūroje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vienintelis būdas daryti tai efektyviai yra paprasčiausiai apsukti laivus atgal ir pasakyti, kad jie negali kirsti šios teritorinės ribos“, – sakė Kennethas Kristensenas Berthas iš antiimigracinės Danų liaudies partijos (DPP).

„Jei taip darysi, į tave bus šaudoma arba būsi apgręžtas ir nuvarytas atgal“, – sakė jis per trečiadienį Kopenhagoje įvykusius debatus.

Po debatų K.K.Berthas feisbuke parašė, kad neskatina „šaudymo į migrantus“, bet „įspėjamieji šūviai“ galėtų būti naudojami prieš juos plukdančius laivus.

Valdančiosios partijos „Venstre“ parlamentaras Jakobas Ellemannas-Jensenas „Twitter“ pareiškė, kad šie komentarai „nėra gerai“ ir kad „įspėjamieji šūviai yra ... įspėjimas apie tai, kas bus toliau“.

„Žinoma, į bėgančius žmones nešaudoma. Nederėtų taip kalbėti“, – feisbuke parašė opozicijoje esančių socialdemokratų lyderė Mette Frederiksen.

DPP atstovas neatsakė į prašymus pakomentuoti.

Danija anksčiau šiais metais įvedė virtinę priemonių, kuriomis siekia atgrasinti migrantus nuo atvykimo į šią šalį ir tarp kurių yra prieštaringai vertinama taisyklė, sudaranti sąlygas policijai konfiskuoti jų vertingus daiktus siekiant iš dalies apmokėti jų apgyvendinimą.

Jungtinių Tautų duomenimis, šiemet bandydami perplaukti Viduržemio jūrą žuvo, dingo ar, kaip manoma, nuskendo mažiausiai 4 700 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius