Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar trijuose Goro provincijos rajonuose paskelbta atsakomybės už saugumą perdavimo vietos pajėgoms pradžia

Sekmadienį Afganistane paskelbtas trečiasis atsakomybės už saugumą perdavimo vietos pajėgoms etapas, į kurį pateko ir trys Goro provincijos rajonai – Lal va Sardžangalas, Čaharsada ir Daulatjaras, praneša Krašto apsaugos ministerija.
Patrulis Čagčarano apylinkėse
Patrulis Čagčarano apylinkėse / Grandinio Aurimo Moročkos nuotr.

„Prezidento Hamido Karzajaus pranešimas dėl trečiojo atsakomybės perdavimo etapo buvo lauktas pareiškimas prieš NATO valstybių vadovų susitikimą Čikagoje. Tai nuoseklus žingsnis NATO vadovaujamoms tarptautinėms saugumo paramos pajėgoms perduodant atsakomybę Afganistano valdžiai“, – apie paskelbtą trečiojo etapo pradžią sakė Lietuvos krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas.

Tikimasi, kad trečiasis atsakomybės perdavimo etapas prasidės šių metų vasarą. Po šio atsakomybės perdavimo etapo keturiuose iš dešimties Goro provincijos, kurioje veikia Lietuvos vadovaujama provincijos atkūrimo grupė, rajonų vyks atsakomybės perdavimo procesas.

Viceministras pabrėžė, kad Goro provincijoje tarnaujantys Lietuvos kariai toliau tęs misiją, didžiausią dėmesį skirdami Afganistano saugumo pajėgų mokymams ir rengimui.

Iš viso į trečiąjį etapą pateko 122 Afganistano administraciniai rajonai.

Atsakomybės perdavimo proceso metu tarptautinės pajėgos, veikiančios Afganistane, palaipsniui perduoda atsakomybę už saugumą Afganistano nacionalinėms saugumo pajėgoms, kurios yra parengtos savarankiškai vykdyti patrulius, planuoti ir įgyvendinti operacijas. Atsakomybės perdavimo procesas vietos pajėgoms turėtų būti užbaigtas iki 2014 m. pabaigos.

Į antrąjį atsakomybės už saugumą perdavimo etapą, paskelbtą praėjusių metų lapkričio mėn., pateko Goro provincijos sostinė Čagčaranas ir jo apylinkės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius