Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 25 /17:54

Policijos reidas Briuselyje baigėsi: sučiuptas įtariamas teroristas

Belgijos policija toliau tęsia reidus, susijusius su antradienio teroro aktais Briuselyje. Penktadienį popiet sulaikytas dar vienas su teroro išpuoliais įtariamas asmuo. Belgijos žiniasklaidos teigimu, tai buvo Mohamedas Abrini, kuris padėjo Salah Abdeslamui nusigauti iki Paryžiaus, tačiau vėliau ši informacija paneigta.

Liudininkų teigimu, šūvių ir sprogimų garsai popiet pasigirdo Scharbeko rajone, Briuselio mieste. Vienas įtariamas teroristas buvo nesunkiai sužeistas ir sulaikytas.

Sulaikomas jis priešinosi pareigūnams, tačiau patyrė tik nedidelius sužalojimus ir buvo sučiuptas gyvas.

Nepaisant to, kad rajone nugriaudėjo mažiausiai du stiprūs sprogimai, tačiau panika nekilo. Policijos pareigūnai yra aptvėrę dalį rajono ir valdė situaciją.

Vaizdo įraše matoma, kaip policijos pareigūnai ištempia įtariamąjį, o išminuotojų robotas tuo metu ieško šalia galimai esančių sprogmenų.

Reidas vyko tame pačiame rajone, iš kurio į išpuolį oro uoste antradienį išvyko trys džihadistai su sprogmenų prikimštais lagaminais, iš kurių oro uoste sprogo du, trečias buvo vėliau policininkų saugiai susprogdintas.

Antradienį per virtinę reidų Scharbeke buvo rasta 15 kg sprogmenų, bombų gamybai tinkamų cheminių medžiagų ir grupuotės „Islamo valstybė“ vėliava.

Pasak šaltinio Prancūzijos policijoje, dabartinis reidas Briuselyje susijęs su vieno prancūzo suėmimu Paryžiuje ketvirtadienį; jis buvo įtartas jau pasirengęs išpuoliui ir įvardytas kaip 34-erių Reda Kriketas; jo bute rasta sunkiosios ginkluotės ir sprogmenų.

Belgijos federalinė prokuratūra penktadienį taip pat patvirtino, kad Najimas Laachraoui buvo vienas iš dviejų teroristų, susisprogdinusių Briuselio oro uoste šią savaitę per virtinę išpuolių, nusinešusių 31 žmogaus gyvybę.

Prokuratūros pranešime taip pat nurodoma, kad N.Laachraoui buvo susijęs su teroro aktu lapkritį Paryžiuje, kur žuvo 130 žmonių; mat, jo DNR pėdsakų rasta ant mirtininko apdaro ir ant audeklo gabalo, rasto koncertų rūmuose „Bataclan“, kur anuomet žuvo 90 žmonių.

Jo DNR policija aptiko ir ant sprogmens prie nacionalinio stadiono „Stade de France“ Paryžiuje.

Per kelis policijos reidus ketvirtadienį Belgijos sostinėje suimti šeši asmenys, praėjus dviem dienoms po džihadistų atakų Briuselyje, nusinešusių 31 žmogaus gyvybę.

Trys įtariamieji buvo sulaikyti „prie federalinės prokuratūros durų“ miesto centre, sakė šios institucijos atstovas Ericas van der Syptas.

Dar du žmonės buvo suimti kitur Briuselyje, o šeštasis sulaikytas sostinės priemiestyje Džete, nurodė atstovas, nepateikdamas jokių detalių apie tų asmenų tapatybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius