Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugelis amerikiečių nežino prieš kokias šalis JAV vykdo antskrydžius

Prasidėjęs chaosas Artimuosiose Rytuose daugelį JAV gyventojų supainiojo kokiose šalyse jų valstybės pajėgos vykdo antskrydžius, rašo „Huffington Post“.
JAV naikintuvas
JAV naikintuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Neseniai paskelbtų apklausų duomenimis, tik trečdalis amerikiečių žinojo, kad JAV nevykdė jokių antskrydžių Sirijos teritorijoje. Dar trečdalis galvojo, kad tokius antskrydžius Vašingtonas įvykdė, o likę 30 proc. respondentų nebuvo tikri.

Tuo pačiu metu tik apie ketvirtadalis amerikiečių žinojo, kad per pastaruosius pusę metų JAV vykdė antskrydžius prieš grupuotę „Al Shabab“ Somalyje ir kovotojus Pakistane. Tik 16 proc. respondentų žinojo apie vykdytus oro smūgius Jemene. 

Net 62 proc. JAV gyventojų žinojo apie vykdytus oro smūgius prieš džihadistų kontroliuojamas teritorijas Irake. Taip pat beveik pusė respondentų teigė žinantis, kad antskrydžiai vykdyti ne Irane ar Gazos ruožo teritorijoje.

Tai ne pirmoji apklausa, kurios duomenys atskleidė, jog amerikiečiai ne itin domisi JAV užsienio politikos įvykiais. Kovo mėnesį vykdytos apklausos duomenimis, beveik ketvirtadalis JAV gyventojų pareiškė savo nuomonę apie neegzistuojantį neva 2005 m. paskelbtą Ukrainos administracinį aktą.

Naujausia apklausa buvo vykdyta rugsėjo 2 – 4 d. Joje dalyvavo 1000 suaugusiųjų JAV piliečių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius