Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl cenzūros rašytojai, aktoriai ir žurnalistai boikotuos Maskvos tarptautinį knygų festivalį

Protestuodami prieš Kultūros ministerijos cenzūrą, Maskvos tarptautiniame knygų festivalyje dalyvauti atsisakė tarptautinė istorijos, švietimo, žmogaus teisių ir humanitarinė organizacija „Memorial“, leidykla „Novoje izdatelstvo“ poetas Levas Rubinšteinas ir žurnalistas Michailas Kalužskis. Be to, Kultūros ministeriją kritikuoti pradėjo režisieriai, rašytojai ir publicistai, colta.ru informaciją cituoja newsru.com.
Karinis paradas Maskvoje
Rašytojai, aktoriai, žurnalistai dėl cenzūros boikotuos Maskvos tarptautinį knygų festivalį / „Scanpix“ nuotr.

„Memorial“ pažymėjo, kad dalyvavo festivalyje nuo 2011 metų ir labai vertino jį už atvirumą – formatų, diskusijų, dalyvių. Dalyvauti festivalyje jie ruošėsi ir 2014 metais. Daugiausia organizacija norėjo kalbėti apie pilietinę atsakomybę ir jos raiškos būdus. Tačiau Kultūros ministerija iš programos pašalino organizacijos lėlių spektaklį, įžvelgusi jame homoseksualizmo propagavimą. Taip pat buvo pareikalauta iš programos pašalinti ir dokumentinę pjesę „Maidano dienoraštis“. Susidūrusi su tokia cenzūra, „Memorial“ atsisakė dalyvauti festivalyje.

Prie protesto prisijungė ir leidykla „Novoje izdatelstvo“, dėl cenzūros pasiskundusi ir apie nedalyvavimą pranešusi socialiniame tinkle „Facebook“.

Dalyvauti atsisakė ir poetas Levas Rubinšteinas.

„Aš žinau, kad mano auka nedidelė. Žinau, kad mano atsisakymas dalyvauti neskamba labai garsiai. Jis nebūtinai turi kam nors padaryti įtaką“, – sakė jis.

Apie atsisakymą dalyvauti pranešė ir žurnalistas Michailas  Kalužskis (Sacharovo centro teatro programos kuratorius), Aleksandra Polivanova ir spektaklio aktoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius