Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl didžiulių karščių gyvenimas Maskvoje persikėlė į naktį

Ekstremalus karštis Maskvoje privertė pakeisti daugybės šio miesto gyventojų įpročius. Dabar Maskvoje gyvenimas prasideda vėlai vakare ar net naktį, kuomet bent kiek atslūgsta didžiulis karštis.
Maskva naktį
Maskva naktį / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Maskva Rusija

Kaip skelbia „Viesti-Moksva“, maskviečiai dabar išeina pasivaikščioti į miestą apie 22 valandą, niekam nebe naujiena ir tai, kad net dalykiniai susitikimai vyksta apie vidurnaktį. Anksčiau paprastai apie 19-20 valandą skirti susitikimai perkeliami į 22-23 valandą.

Naktinį gyvenimo būdą pasirinkusių maskviečių teigimu, komfortiškiausias laikas – apie pirmą-antrą valandą nakties.

Naktimis verda darbas

Naktimis dirba ir daugybė įmonių. Prekyba kondicionieriais atgyja tik apie 9 valandą vakaro, tad darbuotojai priversti dirbti iki vidurnakčio ar antros valandos nakties.

Krovinių pervežėjai taip pat įprato dirbti naktimis – dienomis nuo karščio genda automobiliai. Naktimis ėmė dirbti net butų nuomotojai – dabar dažniausiai apžiūrėti butą nuomai galima tik nuo 22-23 valandos nakties.

Restoranai atsidaro vėliau

Darbo grafiką nusprendė keisti ir daugelis restoranų. Vasarą maskviečių pamėgtos terasos dabar užsipildo tik nusileidus saulei. Dienomis pietauti atvirame ore, kad ir šešėlyje, yra nepakenčiama.

Dėl karščio įpročius ketina keisti ir gatvės muzikantai. Kol kas jie praeivius linksmina kaip įprastai – nuo 6 valandos vakaro, tačiau daugeliui žmonių tuo metu muzika visai nerūpi. Tad žurnalistų apklausti gatvės muzikantai teigia ketinantys pradėti dirbti vėliau, kuomet daugelis žmonių išeina į gatves.

Gyvenimo būdo pokyčiai – kenksmingi

Medikai perspėja, kad perėjimas prie naktinio gyvenimo būdo gali pakenkti sveikatai. Miego režimo pakeitimas gali sąlygoti problemas dėl kraujospūdžio, žmogus gali tapti mieguistas, jį kamuoti nuolatinis nuovargis. Ypač tai pasireiškia vyresniems žmonėms. Medikai ragina prie naktinio režimo perėjusius žmones atsisakyti nikotino, kavos, energetinių gėrimų.

Medikai rekomenduoja, jeigu tik įmanoma, išvažiuoti iš Maskvos – net tik dėl didžiulio karščio, bet ir dėl tvyrančio smogo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius