Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl gėjų santuokų susikaus Bradas Pittas ir tradicinės šeimos gynėjai

Homoseksualios poros nebesislepia. Anot sveikatos apsaugos administratorės Lindos Merkens, antradienio balsavimui dėl santuokų tarp tos pačios lyties draudimo Kalifornijoje tai turės didelę įtaką.
Pierre&Gilles - gėjų kultūros dievai
Pierre&Gilles - gėjų kultūros dievai / 15min.lt archyvo nuotr.

Tai vienas iš kelių svarbių klausimų, dėl kurių rinkimų dieną bus balsuojama skirtingose valstijose, praneša „Los Angeles Times”.

„Gėjai pasidarė visiški atviri, viešai reiškia savo jausmus vienas kitam, ir vis daugiau žmonių yra pasiryžę tam nesipriešinti“, – Los Andželo centre aiškino Merkens.

Ne visi praeiviai su tuo sutiko. „Tokia santuoka yra nuodėmė“, – pareiškė miesto planuotojas Kimas Chanas.

Antradienio balsavimo rezultatai parodys, kaip smarkiai žmonių požiūris yra pasikeitęs. Dėl gėjų santuokų teisinio statuso kartu su Kalifornija balsuos Florida ir Arizona.

Gėjai pasidarė visiški atviri, viešai reiškia savo jausmus vienas kitam, ir vis daugiau žmonių yra pasiryžę tam nesipriešinti. Los Andželo centre aiškino sveikatos apsaugos administratorė Merkens.

Ankstesniais atvejais žmonės beveik visuomet balsuodavo prieš santuokos instituto išplėtimą. Tačiau apklausų rezultatai Kalifornijoje leidžia tikėtis itin lygaus balsų pasiskirstymo. Visose valstijose itin daug neapsisprendusiųjų.

Tuo tarpu Pietų Dakotoje bus balsuojama dėl abortų procedūrų griežtinimo. Jei įstatymas būtų priimtas, abortų šalininkai teigia eisiantys iki pat Aukščiausiojo Teismo.

Iš viso rinkėjai 35 valstijose rinkimų dieną turės balsuoti dėl 150 įstatymo projektų. Bus sprendžiamos įvairios problemos: nuo pozityviosios diskriminacijos iki elgesio su gyvūnais fermose.

Gegužę Kalifornijos teismas atsisakė apriboti santuoką tik kaip formalius vyro ir moters santykius.

Per rinkimus dėl aštuntojo punkto, kuriuo siekiama uždrausti gėjų santuokas, susikaus tokios Holivudo žvaigždės kaip Bradas Pittas ir konservatyviosios religinės grupės: mormonai bei Jėzaus Kristaus paskutiniųjų dienų šventųjų bažnyčia.

Abi pusės turi platų užnugarį ir gilias kišenes. Tiek draudimo šalininkai, tiek oponentai agitacijai yra surinkę po 30 milijonų dolerių.

„Lapkričio ketvirtąją tai bus svarbiausias dalykas“, – teigia Tony Perkinsas, konservatyvumu garsėjančios Šeimos Tyrimų Tarybos prezidentas. „Esame išrinkę prastų prezidentų, tačiau tauta gyveno toliau. Tačiau jei leisime išardyti santuoką, pasekmės bus visa griaunančios“.

Tuo tarpu vyskupas Marcas Andrus remia gėjų santuokas. Jo nuomone, pralaimėjimas proceso nesustabdytų, o tik sulėtintų.

Prognozuojama, jog gėjų santuokas parems visos krantinės valstijos dalys. Parama kiek išaugo ir vidiniuose slėniuose. Čia gyvenantys žmonės pasižymi panašiomis vertybėmis kaip centrinės JAV dalies gyventojai. Nuo 2000-ųjų labiausiai parama išaugo Los Andželo apygardoje.

Pasak Southern California universiteto iniciatyvų ir referendumų Instituto prezidento Johno Matsusakos, rinkėjai, ypač jaunuoliai priprato prie homoseksualumo. „Žmonėms tai nebekelia šoko“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius