-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl kaltinimų seksualiniu priekabiavimu JAV respublikonas Hermanas Cainas sustabdė savo prezidentinę kampaniją

Respublikonų pretendentas į JAV prezidentus Hermanas Cainas šeštadienį iš esmės nutraukė savo kampaniją – dėl skausmingos žalos, kurią jam padarė „klaidingi ir neįrodyti“ įtarimai seksualiniu priekabiavimu ir svetimavimu.
Hermanas Cainas
Hermanas Cainas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

H.Cainas, kuris atrodė išdidus, bet aiškiai nusiminęs, paskelbė, kad sustabdo savo kampaniją dėl pareiškimų apie jo nederamą elgesį daromos „nuolatinės žalos“ jam ir jo šeimai. Šiuos jo žodžius šalininkų minia palydėjo aiktelėjimu.

„Amerika kažko išmoko apie šį prezidento posto siekimo procesą. Tai nešvarus žaidimas. Tai nešvarus, nešvarus žaidimas. Bet aš patikėjau, kad Amerikos žmonėms nusibodo ši netvarka“, – per mitingą Atlantoje sakė H.Cainas, buvęs picerijų tinklo vadovas.

Dramatiškas jo pareiškimas sumažino pretendentų į Baltųjų rūmų šeimininkus skaičių. H.Cainas pasitraukė po staigaus iškilimo, aplenkiant net patyrusius respublikonų politikus, siekiančius partijos kandidato į prezidentus vardo.

H.Cainas sakė, kad „artimiausioje ateityje“ parems kitą respublikoną, siekiantį varžytis su prezidentu Baracku Obama 2012 metų lapkritį įvyksiančiuose rinkimuose, ir pažadėjo likti politikoje su „atsarginio plano“ iniciatyva, kurią pavadino „Caino sprendimais“.

„Manęs nenutildys ir aš nepasitraukiu“, – aistringai kalbėjo H.Cainas. Jis žadėjo likti „žmonių balsu“.

Šalia stovint žmonai Gloriai, 65 metų H.Cainas pridūrė: „Sutariu su savo šeima, sutariu su savimi... Sutariu su žmona, o ji sutaria su manimi.“

Nusprendęs sustabdyti, o ne galutinai nutraukti savo kampaniją, Hermanas Cainas gali toliau rinkti ir leisti kampanijos lėšas.

Nusprendęs sustabdyti, o ne galutinai nutraukti savo kampaniją, H.Cainas gali toliau rinkti ir leisti kampanijos lėšas.

Tačiau jo pasitraukimas padidina kitų respublikonų – dabartinių favoritų Newto Gingricho ir Mitto Romney – galimybes.

H.Cainas savo kampaniją sustabdė po virtinės pareiškimų apie jo nederamą elgesį, kurių kai kurie buvo itin detalūs ir kurie pakenkė jo, kaip uolaus krikščionio ir šeimos žmogaus, įvaizdžiui.

Iš pradžių H.Cainą apkaltino Sharon Bialek iš Čikagos, kuri pareiškė, kad jis 1997 metais grabinėjo ją automobilyje, kai ji paprašė pagalbos ieškant darbo. Tuo metu H.Cainas buvo lobistinės Nacionalinės restoranų asociacijos prezidentas.

Antra jo kaltintoja, Karen Kraushaar, pareiškė, kad ji yra viena iš dviejų moterų, iškėlusių seksualinio priekabiavimo bylą H.Cainui 10-ajame dešimtmetyje, kai dirbo Nacionalinėje restoranų asociacijoje.

Tačiau galutinis smūgis buvo suduotas šią savaitę, kai verslininkė iš Atlantos Ginger White viešai papasakojo, kad ji ir H.Cainas tik neseniai nutraukė 13 metų trukusį seksualinį nesantuokinį romaną.

Reikalus dar labiau komplikavo H.Caino žodžiai, kad jo žmona apie tuos santykius nežinojo, bet draugystė su G.White buvusi vien platoniška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius