Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl kroatų žurnalisto Pukaničiaus nužudymo nuteisti šeši vyrai

Zagrebo teismas trečiadienį už garsaus kroatų žurnalisto Ivo Pukaničiaus nužudymą nuteisė šešis vyrus ir skyrė kalėjimo bausmes nuo 15 iki 40 metų.
Ivo Pukaničiaus laidotuvės
Ivo Pukaničiaus laidotuvės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šeši atsakovai buvo pripažinti „kaltais dėl pirmojo laipsnio žmogžudystės ir pagalbos (įvykdant) pirmojo laipsnio žmogžudystę“, sakė teisėja Ivana Kršul.

I.Pukaničius, Kroatijos politinio savaitraščio „Nacional“ steigėjas ir vyriausiasis redaktorius, su savo rinkodaros direktoriumi Niko Franjičiumi  žuvo per automobilyje padėtos bombos sprogimą Zagrebe 2008 metais. Šis mafijos stiliumi įvykdytas nusikaltimas sukrėtė visą šalį.

Nuodugniais straipsniais apie organizuotą nusikalstamumą garsėjęs I.Pukaničius buvo prieštaringai vertinama figūra, palaikiusi artimus ryšius ir su aukštais Kroatijos politikais, ir su nusikaltėlių pasaulio lyderiais.

Kaip rašoma kaltinamajame akte, I.Pukaničiaus nužudymas buvo suorganizuotas siekiant pakirsti Kroatijos ir viso regiono žiniasklaidos galimybes pranešti apie organizuotą nusikalstamumą Balkanuose.

Tačiau teisėja nusprendė, kad „šešių įtariamųjų motyvas buvo godumas“, ir pridūrė, kad „šią žmogžudystę užsakiusio nežinomo asmens motyvas nebuvo nustatytas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius