Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 21 /09:22

Dennisas Rodmanas žada, kad jo treniruojama Šiaurės Korėjos rinktinė žais su NBA krepšininkais

Buvęs NBA krepšininkas Dennisas Rodmanas šią savaitę grįžo į Šiaurės Korėją. Tai – jau trečiasis vizitas į diktatoriaus valdomą šalį.
Kim Jong Unas ir Dennisas Rodmanas
Kim Jong Unas ir Dennisas Rodmanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Rodmanas skelbia, kad per šį „krepšinio diplomatijos“ vizitą jis pradės treniruoti Š.Korėjos krepšinio rinktinę, kuri sausio mėnesį surengs pasirodymą sostinėje. D.Rodmanas žada, kad sausio 8 dieną šiaurės korėjiečiai krepšinio aikštelėje susirungs su NBA krepšininkais, tačiau neskelbiama nė viena NBA krepšininkų pavardė.

Sausio 8 dieną Š.Korėjoje numatomos didelės iškilmės – tądien bus švenčiamas diktatoriaus Kim Jong Uno gimtadienis.

Tačiau Š.Korėjoje ypač laukiamos krepšinio varžybos gali ir neįvykti – D.Rodmanas pripažino, kad jo kviečiami NBA krepšininkai bijo atvykti į vieną griežčiausių režimų pasaulyje.

Penktadienį D.Rodmanas Pchenjane vykdė Š.Korėjos krepšinio žaidėjų atranką. Jis turės atrinkti 12 žaidėjų, kurie yra geriausi visoje šalyje. Jiems amerikietis pažadėjo ir po dvi poras naujų teniso batelių.

Tačiau Š.Korėjoje ypač laukiamos krepšinio varžybos gali ir neįvykti – D.Rodmanas pripažino, kad jo kviečiami NBA krepšininkai bijo atvykti į vieną griežčiausių režimų pasaulyje. Nenorą lankytis šioje šalyje ypač sustiprino neseniai įvykdyta diktatoriaus dėdės egzekucija – anksčiau galingu laikytas politikas buvo apkaltintas korupcija ir perversmo organizavimu.

„Žinote, jie vis dar bijo atvykti čia, bet aš jiems sakau – nebijokite, čia viskas yra vien meilė, vien meilė“, – žurnalistams sakė buvusi NBA žvaigždė. Jis sakė suprantantis JAV žaidžiančių krepšininkų nerimą dėl politinių dalykų, tačiau ir jis pats sako nedalyvaujantis jokiuose politiniuose žaidimuose – tiesiog atvyko į Š.Korėją treniruoti krepšininkų. „Aš tai darau dėl šių vaikių, dėl šitos šalies, dėl savo šalies ir dėl viso pasaulio“, – kuklumu nespinduliavo D.Rodmanas.

Naujienų agentūros AP kalbintas Š.Korėjos žaidėjas Kim Un Cholas pasakojo, kad pradėjo treniruotis po to, kai susižavėjo krepšiniu per televiziją. Jis sakė, kad nori būti geru žaidėju ir dėl to, kad krepšinis – mėgstamiausia Kim Jong Uno sporto šaka.

D.Rodmanas ir Kim Jong Unas pasaulį savo draugyste nustebino vasarį, kai skandalingas buvęs krepšininkas nuvyko į Š.Korėją. Jis nuolat pabrėžia nenorintis kalbėti apie žmogaus teises ir politinę situaciją šalyje. Penktadienį jis pakartojo tą patį ir sakė tikįs, kad krepšinio varžybos bus be jokių politinių ir nacionalistinių užuominų.

D.Rodmanas sakė, kad varžybos vyks tik su vienu tikslu – sujungti dvi šalis, ir kad esą visiškai nesvarbu, kad laimės, o kas pralaimės. Dar daugiau – pirmoje rungtynių dalyje žaidėjai bus pasiskirstę pagal tautybę, tačiau antrojoje jie bus sumaišyti ir žais tiesiog pramogai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius