Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtys tūkstančių Ukrainos gyventojų gali neištverti artėjančios žiemos

Artėjanti žiema gali tapti Ukrainai ne menkesniu išbandymu nei karas šalies Rytuose. Specialistai nuogąstauja, kad net 87 tūkst. Donecko ir Luhansko regionų gyventojų gali neišgyventi artėjančios žiemos. Kaip rašo „Gazeta Wyborcza“, labdaros organizacija „Lenkijos humanitarinė akcija“ (PAH) renka aukas šiuose regionuose gyvenančioms šeimoms, kurios pabėgo nuo karo arba gyvena pačiame jo epicentre.
Rytų Ukrainos laukia šalta ir sunki žiema
Rytų Ukrainos laukia šalta ir sunki žiema / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugelis pabėgėlių įkurdinti laikinosiose stovyklose – mokyklose, pramogų salėse, dienos priežiūros centruose, kultūros namuose. Visos šios vietos nėra pritaikytos nuolat gyventi. Ypač svarbu artėjant žiemai yra tai, kad čia trūksta šildymo, virtuvės nepritaikytos gaminti maistą didesniam skaičiui žmonių, nepakanka vonios kambarių. Pabėgėliai namuose paliko daugumą savo kasdienio naudojimo daiktų, jiems trūksta šiltų drabužių, antklodžių, miegmaišių, taip pat higienos priemonių, vaistų.

Panaši situacija yra su visais abiejų sričių gyventojais, net ir tais, kurie liko savo namuose. Kadangi vietos savivalda nefunkcionuoja, tad valstybės išlaikomi asmenys negauna pensijų, socialinių išmokų ir pašalpų, ligoninėse trūksta vaistų, įrangos ir personalo.

Vaikai nelanko mokyklų, nes mokytojams niekas nemoka atlyginimų, nėra vadovėlių, kitų mokymosi priemonių. Tėvai neturi darbo, tad neuždirba pragyvenimui, neįperka net pirmo būtinumo prekių, kurių, beje, parduotuvėse trūksta, nes sutrikęs jų tiekimas.

Akivaizdu, kad be pagalbos iš šalies Donecko ir Luhansko sričių gyventojai šaltojo sezono neišgyvens.

„Lenkijos humanitarinė akcija“ skelbia renkanti aukas šiems žmonėms ir jau vežusi labdarą, kuri pasiekė per 6 tūkst. asmenų. Norintys prisidėti, visą informaciją ras čia.

Paramą Ukrainai renka įvairios organizacijos daugelyje šalių. Ne išimtis ir Lietuva – įvairios visuomeninės organizacijos taip pat ragina gyventojus aukoti tiek pinigus, tiek daiktus – šiltus drabužius, antklodes, maisto produktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius