-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romano Abramovičiaus jachta nebėra didžiausia ir prabangiausia pasaulyje, ji turi konkurentę

Rusijos milijardierius Romanas Abramovičius nebėra didžiausios privačios jachtos pasaulyje savininkas, remdamasi svetainės „Super Yachts“ informacija skelbia newsru.com. Jo prabangią jachtą „Eclipse“ pranoko jachta „Azzam“. Ji į vandenį Bremene buvo nuleista penktadienį.
Prabangi jachta yra 180 metrų ilgio.
Prabangi jachta yra 180 metrų ilgio. / Kadras iš Youtube.com

„NY Daily News“ pranešė, kad naujasis laivas, kurio vertė 609 mln. dolerių, užimtų dviejų futbolo aikščių plotą. Jo ilgis – 180 metrų. Jachta yra viena iš greičiausių pasaulyje, ji gali išvystyti 30 mazgų greitį.

Kam oficialiai priklauso prabangus laivas, tiksliai nežinoma. Kai kurių šaltinių duomenimis, jos savininkas yra Saudo Arabijos princas Al Validas bin Talalis.

Jachtos dizainas buvo sukurtas Italijoje, o pastatyta ji Vokietijoje, kompanijoje „Lurssen Yachts“. Laivo statyba, nuo koncepcijos pradžios iki nuleidimo į vandenį, truko ketverius metus.

Anot spaudos, buvo iškelta užduotis pastatyti didelę, modernią jachtą, kuri dideliu greičiu galėtų plaukti bet kokiuose vandenyse.

„Azzam“ variklis yra 94 tūkstančių arklio galių. Laive dirbs 50 žmonių įgula. Jachta savininkui bus pristatyta dar šiemet. Anot pranešimų, „Azzam“ jachtos statybai vadovavo inžinierius Mubarakas Saadas Al-Ahbabas.

„Azzam“ jachta pranoko R.Abramovičiaus prabanga garsėjančią jachtą „Eclipse“. Ruso jachta yra 169 metrų ilgio, joje yra du baseinai, dvi sraigtasparnių nusileidimo aikštelės, diskotekų salė ir apie 30 kajučių. „Eclipse“ gali plaukti 25 mazgų greičių. Jachtoje įrengtas nedidelis povandeninis laivas ir net priešraketinės gynybos sistema.

Šių metų pradžioje R.Abramovičius dalyvavo „super jachtų mūšyje“, jo jachta prilygsta pačių turtingiausių žmonių laivams pasaulyje. Tuo metu verslininkas iš Artimųjų Rytų pareiškė, kad užsisakė 10 metrų ilgesnę jachtą.

Gamintojo nuotr./Eclipse jachta
Gamintojo nuotr./R.Abramovičiaus „Eclipse“ jachta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius