-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didžiojo aštuoneto susitikime Silvio Berlusconi skundėsi JAV prezidentui savo šalies teismais

Italijos premjeras Silvio Berlusconi ketvirtadienį Didžiojo aštuoneto (G-8) viršūnių susitikimo kuluaruose skundėsi savo teisinėmis problemomis, pareiškęs JAV prezidentui Barackui Obamai, kad Italijoje susiformavo kairiųjų pažiūrų teisėjų diktatūra.
Silvio Berlusconi ir Barackas Obama
Silvio Berlusconi ir Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis S.Berlusconi pokalbis su JAV vadovu Prancūzijos šiaurėje esančiame pajūrio kurorte Dovilyje papiktino Italijos opozicijos politikus, praneša laikraštis „La Respubblica“.

Italijos televizija rodė reportažus, kuriuose matyti, kaip S.Berlusconi mėgina paaiškinti B.Obamai, kodėl jis savo šalyje ketina imtis teismų sistemos reformos.

„Mūsų šalyje faktiškai susiformavo teisėjų, palaikančių kairiąsias partijas, diktatūra“, – sakė S.Berlusconi Amerikos prezidentui.

B.Obama atidžiai klausėsi savo pašnekovo žodžių vertimo, bet nieko neatsakė.

Italijos žiniasklaida pažymi, jog anksčiau S.Berlusconi ne kartą buvo išsakęs nuomonę, kad teismuose jam dažnai tenka lankytis dėl esą opoziciją palaikančių teisėjų kaltės.

„Labai rimta, kad tai įvyko užsienyje ir kad svarbus teisinės valstybės institutas yra juodinamas vieno iš įtakingiausių valstybės vadovų akivaizdoje“, – piktinosi Italijos nacionalinės teisėjų asociacijos vadovas Luca Palamara.

Opozicinės Demokratų partijos lyderis Pieras Luigis Bersani savo ruožtu juokais pasiūlė S.Berlusconi „prašyti B.Obamos NATO karinės pagalbos“ kovai su Italijos teismų sistema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius