Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje gyvenančių imigrantų skaičius išaugo 20 procentų

Imigrantų, gyvenančių Didžiojoje Britanijoje, skaičius per praėjusius metus išaugo 20 proc., rodo ketvirtadienį paviešinti oficialūs duomenys.
Migrantai Londone
Imigrantai Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per praėjusius metus į Didžiąją Britaniją atvykusių imigrantų skaičius, atėmus išvykusiųjų skaičių, padidėjo 33 tūkst. ir pasiekė 196 tūkstančius. 2008 metais šis skaičius siekė 163 tūkstančius. Toks imigrantų skaičiaus didėjimas didina spaudimą šalies infrastruktūrai, rašo dailymail.co.uk.

Pernai į Didžiąją Britaniją iš viso atvyko 567 tūkst. žmonių. Tai yra 4 proc. mažiau nei 2008 metais. Tačiau 13 proc. sumenko iš šios šalies išvykusių emigrantų skaičius.

Nacionalinės statistikos tarnybos duomenys taip pat rodo, kad ketvirtadalio pernai šalyje gimusių kūdikių motinos yra imigrantės.

Prie imigrantų skaičiaus augimo prisidėjo ir į Didžiąją Britaniją atvykstančių studijuoti užsieniečių skaičius. Pernai vizos buvo išduotos daugiau nei 362 tūkst. studentų – 35 proc. daugiau nei 2008 metais.

Naujienų portalas 15min.lt jau rašė, kad Didžioji Britanija yra viena tankiausiai apgyvendintų ES šalių. Čia viename kvadratiniame kilometre gyvena 402 žmonės. Pagal šį rodiklį Didžiąją Britaniją lenkia tik Malta, kur viename kvadratiniame kilometre gyvena 1 315 žmonių. Palyginimui: Lietuvoje, viename kvadratiniame kilometre gyvena 50,9 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius