-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje gyvenantis lenkas atvirai šaiposi iš britų keistenybių

Lenkas informacinių technologijų konsultantas apibendrino savo gyvenimo Didžiojoje Britanijoje patirtį. Jis reiškia užuojautą žmonėms, kurie net sirgdami eina į darbą, negali atsistebėti kirpėjų darbu, klientą paverčiančiu kaliause, ir keista britų manija dviem čiaupams kriauklėje, skelbia independent.co.uk.
Ponas Bynas
Ponas Bynas / Kadras iš „YouTube“

2000 žodžių esė „Atsitiktiniai dalykai, kurie mane stebina kaip imigrantą“, paskelbta socialiniame forume „Reddit“, sulaukė tūkstančių kitų vartotojų atsiliepimų. Daugelis jų gyrė autoriaus įžvalgas, kaip Didžioji Britanija atrodo užsieniečių akimis.

Viename skyriuje jis aprašo britų įprotį šiukšlinti: „Kartą mačiau tris kostiumuotus vaikinus, 20 val. metro valgančius „McDonalds“ maistą (labai nepatogus būdas). Išlipdami iš metro jie visas šiukšles paliko gulėti ant sėdynių. Net nesurinko jų į vieną maišą – ne, todėl trys iš keturių vietų buvo pridergtos tuo riebaluotu šlamštu. Šlykštu. Niekada nemačiau nieko panašaus už Rusijos ribų."

Draugai skundžiasi dėl sugedusio katilo feisbuke. Draugai džiaugiasi pataisytu katilu. Draugai klausia, ar kas nors žino, kaip sutaisyti katilą. Po velnių, kas yra su tais katilais?!

Vyras prisipažino esąs sutrikęs ir dėl britų manijos centriniam šildymui.

„Atrodo, lyg katilai būtų kiekvieno namo puošmena. Draugai giriasi geriausiu katilo priežiūros kontraktu, kokį tik pavyko išsiderėti.  Draugai skundžiasi dėl sugedusio katilo feisbuke. Draugai džiaugiasi pataisytu katilu. Draugai klausia, ar kas nors žino, kaip sutaisyti katilą. Po velnių, kas yra su tais katilais?!“ – stebisi 37 metų IT specialistas, gyvenantis Kento grafystėje. Čia jis atsikėlė prieš 3,5 metų iš Gdansko.

Michalo vardu socialiniame forume prisistatančiam vyrui kitų vartotojų reakcija buvo labai netikėta: jo pastebėjimai sulaukė kelių šimtų komentarų, iš kurių vos keletas buvo nedraugiški – visi kiti pozityvūs.

Štai dar keletas Michailo pastebėjimų. „Jei sergate, likite namuose, o ne eikite į biurą, skleisdami savo mikrobus – kitą savaitę jau pusė bendradarbių bus išguldyti ligos. Supraskite, kad trys dienos jūsų prarasto produktyvumo yra palyginti niekis su dešimties kolegų nedarbingumu, užsikrėtus gripu“, – aiškina vyras.

Jis piktinasi ir aptarnavimo paslaugas teikiančių specialistų nekompetentingumu: „Turėjau antrą kartą vesti įsūnį į kirpyklą, nes buvo nukirptas kaip kaliausė: kairėje pusėje buvo dvigubai daugiau plaukų nei dešinėje. Blogiausia, kad kirpėja negalėjo suprasti, kas negerai... Visi daro klaidų, bet čia kartais jaučiuosi lyg gyvendamas seriale.“

Visada maniau, kad Lenkijos politikai yra blogiausi, tačiau taip jau nebemanau. Neįsivaizduoju, kaip tokie žmonėms tampa ministrais pirmininkais...

Atsainus automobilių parkavimas – dar vienas stebinantis britų bruožas: „Tiesiog palieki automobilį gatvėje, beveik bet kur, ir tada kažkam tenka spraustis per plyšį, bandant apvažiuoti.“

Dar viena į akis krentanti keistenybė – čekiai: „Kas, po velnių, naudoja čekius? Juk tai XXI amžius!“

Akmenį Michailas sviedžia ir į Didžiosios Britanijos premjero Davido Camerono daržą.

„Davidas Cameronas. Manipuliuojantis populistas. Visada maniau, kad Lenkijos politikai yra blogiausi, tačiau taip jau nebemanau. Neįsivaizduoju, kaip tokie žmonėms tampa ministrais pirmininkais...“, – rėžia imigrantas.

Vis dėlto jis pažymi, kad gyventi Didžiojoje Britanijoje jam patinka: „Tai labai graži šalis su dažniausiai mielais žmonėmis – labai mandagiais ir linksmais palyginti su surūgėliais lenkais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius