Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje karvės mirtinai sutrypė mažiausiai keturis žmones, ūkininkai perspėja dėl pavojaus

Didžiojoje Britanijoje per pastaruosius du mėnesius karvės mirtinai sutrypė mažiausiai keturis žmones ir tai privertė Didžiosios Britanijos ūkininkų sąjungą (NFU) paskelbti pareiškimą, kad pavojinga provokuoti šiuos dažniausiai ramius gyvulius.
Karvė
Karvė / Photos.com

Karvės, ypač apsiveršiavusios, gali būti agresyvios ir net pulti žmones, ypač jeigu šie eina pro šalį su šunimis, perspėja NFU.  Sąjunga ir Iškylautojų asociacija (Ramblers' Association) pataria žmonėms einant pro karvių bandą paleisti šunis nuo pavadėlio.

„Gyvuliams rūpi šuo, o ne einantis žmogus, – sakė Robertas Sheasby  iš NFU. – Jeigu karvė bando pasiekti šunį, tai didelė tikimybė, kad pasieks ir žmogų.“

Pavojus ypač didelis pavasarį, kai daugelis veršelių yra vieno ar dviejų mėnesių, o motinos juos labai saugo, nurodo NFU.  „Tai susiję su pavasariniu ir rudeniniu veršiavimusi. Rudenį galvijai grįžta į tvartus, bet pavasarį jie ganosi“, – sakė R.Sheasby.

Didžiojoje Britanijoje laikoma 7,5 mln. karvių, bet per pastaruosius aštuonerius metus buvo užfiksuota tik 18-a žmonių žūties nuo stambiųjų raguočių atvejų, tarp jų – atvejai, kai žmonės žūdavo nuo bulių.  Pirmasis iš pastarųjų atvejų, kai karvė užpuolė žmogų, buvo užregistruotas birželio 21 dieną Penin Hilse. Karvės smarkiai prispaudė prie sienos veterinarę Liz Crowsley iš Voringtono, kuri vaikštinėjo su dviem šunimis, o paskui ją trypė kojomis.

Liepos 15 dieną Derbišyre karvės užpuolė 65 metų vietos gyventoją Barry Pilgrimą, jis buvo sutryptas žmonos akivaizdoje.

Po trijų dienų 63-ejų Anita Hinchey Anita vaikštinėjo su šunimi netoli Kardifo Velse, kai viena karvė ją užpuolė ir mirtinai sutrypė.

Ketvirtasis užpuolimas pareikalavo 75 metų ūkininko Haroldo Lee iš Bartlo, esančio į pietvakarius nuo Londono, gyvybės. Jį sutrypė nuosava banda, kurią galbūt išgąsdino pro šalį važiuojančio greitosios pagalbos automobilio sirena.

Didžiosios Britanijos spauda tokius atvejus plačiau pradėjo nušviesti, kai karvės užpuolė buvusį vidaus reikalų ministrą Davidą Blankettą, kuris ėjo su šunimi per lauką Anglijos Pik Distrikte.  D.Blankettas tada atsipirko sulaužytu šonkauliu ir skaudžiais sumušimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius