-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje paskelbtas „didelis“ teroro atakų pavojus

Didžiojoje Britanijoje teroro atakų grėsmės lygis pakeltas nuo „reikšmingo“ iki „didelio“, spėjant „labai tikėtino“ ekstremistų suaktyvėjimo prieš Londone kitą savaitę vyksiančią tarptautinę konferenciją.
Londone iškrito sniegas
Londone iškrito sniegas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Anglija Terorizmas

Joje bus svarstomos Jemeno ir Afganistano problemos.

Jungtinės Karalystės vidaus reikalų sekretorius Alanas Johnsonas apie šią saugumo priemonę pranešė penktadienį, praėjus keturioms savaitėms po mėginimo susprogdinti JAV keleivinį lėktuvą, skridusį iš Amsterdamo į Detroitą.

„Jungtinis terorizmo analizės centras šiandien padidino tarptautinių teroro išpuolių grėsmės (lygį) nuo reikšmingo iki didelio, – sakė A.Johnsonas, paminėjęs britų žvalgybos tarnybai MI5 priklausančią agentūrą. – Tai reiškia, kad teroro atakos tikimybė labai didelė, tačiau turėčiau pabrėžti, kad neturima jokių duomenų, jog artimiausiu laiku tokia ataka galėtų būti įvykdyta.“
 
A.Johnsonas atsisakė komentuoti, ar antrojo aukščiausio grėsmės lygio pagal penkiabalę skalę paskelbimas kaip nors susijęs su mėginimu įvykdyti ataką JAV oro bendrovės „Northwest Airlines“ laineryje gruodžio 25 dieną.

Komentuodamas šį pranešimą, JAV Nacionalinio saugumo departamentas nurodė, jog Didžioji Britanija ėmėsi tokių pat saugumo priemonių, kurias prieš kelias savaites įsivedė Jungtinės Valstijos.

Manoma, kad 23 metų Nigerijos pilietis, kuris, kaip įtariama, mėgino susprogdinti prie Detroito artėjusį lainerį, detonavęs po apatiniais drabužiais paslėptą cheminį užtaisą, buvo apmokytas Jemene, o anksčiau studijavo Londone. Atsakomybę dėl to išpuolio prisiėmė tarptautinis teroristų tinklas „al Qaeda“.

A.Johnsonas sakė, jog paskelbus aukštesnį grėsmės lygį šalis „sutelks daugiau išteklių, sustiprinsime budrumą“.

Jis pabrėžė, jog Didžiajai Britanijai tebegresia „tikri ir rimti pavojai“, taip pat paragino visuomenę išlikti budria.

Paskutinį kartą „didelė“ grėsmė buvo paskelbta praeitų metų liepą, tačiau vėliau ji buvo sumažinta iki „reikšmingos“ – tai reiškia, kad išlieka „didelė atakų tikimybė“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius