Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos ambasadorius Vilniuje: padvigubinsime pastangas reformuoti ES

Didžioji Britanija „padvigubins“ savo pastangas reformuoti Europos Sąjungą (ES), penktadienį pareiškė ambasadorius Vilniuje, po to, kai Londonas pralaimėjo diplomatinį mūšį dėl naujojo Europos Komisijos pirmininko.
Davidas Huntas
Davidas Huntas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Ambasadoriaus Davido Hunto vertinimu, rinkimai į Europos Parlamentą pademonstravo, kad europiečiai nori permainų. Pasak diplomato, britai taip pat laikosi pozicijos, kad Europos Komisijos pirmininką turėtų siūlyti valstybės narės, o ne Europos Parlamentas.

„Kaip sakė mano premjeras, rinkimai įrodė, kad rinkėjai mano, jog status quo ES yra nepriimtinas. Jie nori permainų, didesnio dėmesio jiems rūpimams klausimams ir mažesnio kišimosi iš ES“, – BNS penktadienio vakarą sakė ambasadorius.

„Tvirtai tikime, kad turėtų būti laikomasi principo, jog Komisijos pirmininką siūlo Europos Vadovų Taryba, ir todėl prieštaravome Jeano Claudo Junckerio nominavimui. Mūsų nuomone, buvo padaryta klaida, kad kiti lyderiai atsisakė tokio požiūrio“, – teigė D.Huntas.

„Jungtinės Karalystė padvigubins savo pastangas reformuoti Sąjungą, kad ji būtų sėkminga, ir dirbs kartu su bendraminčiais kitose ES valstybėse narėse pasiekti šį tikslą“, – pridūrė britų diplomatinės misijos Lietuvoje vadovas.

Britų premjeras Davidas Cameronas per viršūnių susitikimą Briuselyje penktadienį privertė surengti precedento neturintį balsavimą dėl J.C.Junckerio paskyrimo, nors jį iš likusių 27 ES narių rėmė tik Vengrija.

Šis ginčas gali pakurstyti euroskeptiškas nuotaikas Britanijoje prieš referendumą dėl narystės ES 2017 metais, kuris bus rengiamas, jeigu D.Camerono konservatoriai kitąmet laimės rinkimus.

Britai kritikavo buvusio Liuksemburgo premjero J.C.Junkcerio kandidatūrą, argumentuodami tuo, kad šis 59 metų Briuselio biurokratijos veteranas yra federalistas, norintis plėsti ES galias.

J.C.Junckerio kandidatūrą į Europos Komisijos postą iškėlė centro dešinioji Europos liaudies partija, turinti daugiausiai vietų naujos sudėties Europos Parlamente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius