-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didžiosios Britanijos euroskeptikai tikisi iškovoti pirmą vietą parlamente

Didžiojoje Britanijoje ketvirtadienį vyksta balsavimas papildomuose rinkimuose, kuriuose prieš imigrantus nusistačiusi euroskeptiška Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijai (UKIP) gali iškovoti savo pirmąją vietą šalies parlamente.
UKIP rėmėjas
UKIP rėmėjas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įstatymų leidėjas Douglasas Carswellas, kuris rugpjūtį iš premjero Davido Camerono Konservatorių partijos perbėgo į UKIP, turėtų būti nesunkiai perrinktas Klaktono apygardoje Pietryčių Anglijos pakrantėje ir laimėti pirmąjį mandatą savo naujai partijai.

Pastaraisiais metais visuomenės parama UKIP nuolat augo ir ši partija gavo daugiausiai balsų gegužę vykusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą, kuriuose už ją balsavo 27 proc. rinkėjų.

Tačiau jai dar reikia iškovoti vietą Bendruomenių Rūmuose – tai būtų svarbus proveržis, ir UKIP lyderis Nigelas Farage'as neabejoja, kad šis tikslas bus pasiektas, kai penktadienį paryčiais paaiškės balsavimo Klaktono apygardoje rezultatai.

Pastaraisiais metais visuomenės parama UKIP nuolat augo ir ši partija gavo daugiausiai balsų gegužę vykusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą, kuriuose už ją balsavo 27 proc. rinkėjų.

„Žmonės dažnai sakydavo: „Tu man patinki, bet negaliu už tave balsuoti, nes negali laimėti“, – sakė N.Farage'as laikraščiui „The Times“ balsavimo išvakarėse.

„Nepaprastai svarbu sugriaut tokį įsitikinimą“, – pabrėžė ji.

Pirmoji iškovota vieta parlamente būtų didžiulis paskatinimas šiai populistinei partijai prieš kitais metais vyksiančius visuotinius rinkimus, kuriuose UKIP viliasi laimėti dar kelis mandatus.

Kito parlamentaro Marko Recklesso, kuris praėjusį mėnesį pasekė D.Carswello pavyzdžiu ir iš konservatorių gretų perbėgo į UKIP, ketvirtadienį laukia sunkesnė rinkimų kova Ročesterio ir Strudo apygardoje į rytus nuo Londono.

Papildomi rinkimai ketvirtadienį taip pat vyksta Heivudo ir Midltono apygardoje Mančesteryje, rugsėjį mirus čia išrinktam leiboristui Jimui Dobbinui. 

UKIP čia turėtų surinkti nemažai balsų, tačiau pergalė prognozuojama leiboristų kandidatui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius