Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos karalienė per savo gimtadienį apdovanos 975 asmenis, tarp jų – kino žvaigždę C.Zetą-Jones

Į Didžiosios Britanijos karalienės gimtadienio proga apdovanojamų asmenų sąrašą šiemet įtraukta viena „skraidančio banko“ darbuotoja, pelėdų mylėtojas ir daug garsenybių, tokių kaip kino žvaigždė Catherine Zeta-Jones bei olimpinį auksą pelniusi rogučių sportininkė Amy Williams, šeštadienį pranešė Ministrų kabineto kanceliarija.
Karalienė Elizabeth II
Karalienė Elizabeth II / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Į apdovanojamųjų sąrašą, kuris kasmet skelbiamas per karalienės Elizabeth II oficialų gimtadienį, šiemet iš viso įtraukti 975 asmenys. Iš jų 47 proc. yra moterys, 7,3 proc. pakviestųjų atstovauja etninėms mažumams, todėl šis sąrašas yra vienas įvairiausių iš iki šiol paskelbtų.

C.Zeta-Jones, 2003 metais pelniusi „Oskarą“ už vaidmenį miuzikle „Čikaga“ (Chicago), dabar taip pat galės didžiuotis esanti Britų imperijos komandorė. Ši garbė jai buvo suteikta už nuopelnus kinui ir labdaringą veiklą Velse.

Britų imperijos ordinas turi penkis laipsnius, iš kurių dažniausi – komandoro (CBE), karininko (OBE) ir nario (MBE).Britų imperijos ordinas turi penkis laipsnius, iš kurių dažniausi – komandoro (CBE), karininko (OBE) ir nario (MBE).

A.Williams, tapo pirmąja brite per pastaruosius 58 metus, laimėjusia žiemos olimpinių žaidynių auksą individualioje rungtyje, triumfavusi skeletono trasoje per Vankuverio olimpiadą. Jai suteikiamas Britų imperijos narės titulas.

Žirgų lenktynių žokėjui Tony McCoy skirtas OBE, o buvęs „Formulės 1“ lenktynininkas Davidas Coulthardas taps MBE kavalieriumi.

Už pasiekimus mokslo ir technologijų srityje, tačiau taip pat susijusius su sportu, Britų imperijos nariais paskelbti mokslininkai Frankas Duckworthas ir Anthony Lewisas.

Jie pagerbti ne vien už pasiekimus statistikoje ir matematikoje, bet ir už Duckwortho-Lewiso metodo sukūrimą apskaičiuoti kriketo rungtynių rezultatams, kai jas tenka nutraukti dėl blogų orų.

Tarp šiemet pagerbtų verslininkų – Britų imperijos karininkės titulą pelniusi Tamara Mellon, populiarios batų madų linijos „Jimmy Choo“ strategė.

Muzikos prodiuseris Robinas Millaras, savo studijoje išleidęs 150 auksinių ir platininių diskų, kurių 44 dainos iškopė į hitų viršūnes, pelnė CBE titulą. Nuo 1985 metų dėl ligos regėjimą praradęs R.Millaras bendradarbiavo su daugeliu muzikos pasaulio garsenybių, tokių kaip Stingas ir Peteris Gabrielis.

Į apdovanotųjų sąrašą taip pat įtraukti asmenys, kurių darbas buvo svarbus vietos bendruomenėms. Tokių šiame sąraše yra 76 procentai.

OBE kavalieriais tapo Brynas Parry ir jo žmona Emma, įkūrę labdaros organizaciją „Help for Heroes“, kuri rūpinasi sužeistais britų kariais ir siekia stiprinti visuomenės ryšius su šalies ginkluotosiomis pajėgomis.

Harry Samuelis tapo Britų imperijos ordino nariu už 24 metus savanoriškai teiktas konsultacijas ir pagalbą profesinėmis ligomis susirgusiems kalnakasiams ir jų šeimoms.

Anthony Warburtonui MBE titulas suteiktas už 40 metų trukusį darbą, siekiant apsaugoti pelėdas ir jų buveines.

Britų imperijos ordino nare taip pat tapo Elma Anne Rendall, Škotijos karališkojo banko muitinės pareigūnė, teikusi „skraidančio banko“ paslaugas atokiose Orknio salose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius