Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos parlamentas priėmė gėjų santuokas leidžiantį įstatymą

Didžiosios Britanijos parlamento žemieji rūmai priėmė įstatymą, įteisinantį tos pačios lyties asmenų santuokas Anglijoje ir Velse, kurios gali būti pradėtos registruoti jau nuo ateinančių metų.
„Jaunimo kelionių“ dalyvė Lina pasakoja apie Vankuverio toleranciją homoseksualams
Asociatyvinė nuotrauka: homoseksualai / Silvijos Slapšytės nuotr.

Bendruomenių Rūmų įstatymų leidėjai nusprendė nesipriešinti kai kurioms nedidelėms pataisoms Santuokų (tos pačios lyties porų) įstatyme, kurias pasiūlė Lordų Rūmai.

Dabar tikimasi, kad įstatymą vėliau šią savaitę oficialiai patvirtins karalienė Elizabeth II, kai parlamento nariai pritarė pakeitimams, tokiems kaip socialinės apsaugos užtikrinimas lytį pakeitusių žmonių poroms.

Jau pirmadienio vakarą džiūgaujantys gėjų teisių aktyvistai šoko prie parlamento, kai vyriausybės palaikomą įstatymo projektą be prieštaraujančių balsų priėmė Lordų Rūmai. Kai kurie tos sesijos nariai buvo įsisegę rausvų gvazdikų žiedus.

Kultūros ministerijos, kuri parengė šį įstatymo projektą, atstovas sakė naujienų agentūrai AFP, kad naujasis teisės aktas veikiausiai bus oficialiai patvirtintas valstybės vadovės karalienės trečiadienį arba ketvirtadienį.

„Tačiau tikimės pamatyti pirmąsias gėjų vestuves 2014-ųjų viduryje, nes dar reikia išspręsti įvairius klausimus, tokius kaip poveikis pensijoms“, – pridūrė jis.

Taip pat reikės atnaujinti vyriausybės kompiuterines sistemas, kad būtų galima registruoti tos pačios lyties asmenų santuokas, o tai gali kainuoti apie 2 mln. svarų (8 mln. litų).

Tačiau vyriausybė tikisi, kad gėjų santuokų įteisinimas gali suteikti bendrą teigiamą postūmį šalies ekonomikai: prognozuojama, kad šis pokytis leis uždirbti iki 14,4 mln. svarų (57,4 mln. litų) maisto tiekėjams, viešbučiams ir kitiems vestuvių pramonės dalyviams.

Dėl šio teisės akto buvo audringai diskutuojama parlamente, o dešimtys premjero Davido Camerono Konservatorių partijos narių balsavo prieš.

Torių ministras Geraldas Howarthas kritikavo vyriausybės palaikymą tam įstatymui.

„Turiu pasakyti, jog esu priblokštas, kad teisės aktas, kuriam (priimti) nėra absoliučiai jokio mandato, prieš kurį balsavo dauguma konservatorių, buvo buldozerio principu perstumtas per abejus rūmus, o šį vakarą debatams skirtos vos dvi valandos – absoliuti gėda parlamentui“, – piktinosi jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius