Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos spermos bankas susidūrė su problema – užsiregistravo tik 9 vyrai

Praėjus metams nuo dienos, kai Didžiojoje Britanijoje buvo atidarytas pirmasis spermos bankas, kol kas jame tėra tik 9 donorai. Neįprasto banko vadovai skambina pavojaus varpais ir ketina naudoti Danijoje veikusius metodus, rašo „The Guardian“.
Laboratorija
Laboratorija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Banko atstovė Laura Witjens tikino, kad rugsėjo mėnesį bus pradėta nauja socialinė reklama, kuri bandys prikviesti vyrus, apeliuodama į jų vyriškumą.

„Jei reklamuosimės, sakydami „vyrai, ateikite ir įrodykite savo vyriškumą, parodykite, kokie geri galite būti“, ateis šimtai“, – užtikrintai teigė L.Witjens.

„Danai naudojo tokią pačią taktiką. Jie išdidžiai teigė, kad tai yra vikingų invazija. Danijos eksporto pagrindas yra alus, Lego kaladėlės ir sperma“, – pridūrė ji.

Pirmasis Didžiosios Britanijos spermos bankas buvo įkurtas praėjusiais metais. Jo įkūrimui skirta 77 tūkstančiai svarų sterlingų. Buvo tikimasi, kad bankas paskatins vyrų donorystę, tačiau britai kol kas demonstravo kuklumą.

Ekspertų nuomone, tokį nepopuliarumą nulėmė 2005 metais priimtas įstatymas, leidžiantis suėjus 18 metų surasti žmogų, kuris yra biologinis tėvas.

Kruopščiai atrenkami donorai negauna ir didelio užmokesčio. Už vieną apsilankymą jiems mokami 35 svarai sterlingų. „Sulauktume daugiau donorų, jei mokėtume 50 ar 100 svarų, tačiau pinigai žmones gadina. Jei manytum, kad gali gauti 200 svarų per savaitę, tu pradėtum slėpti savo sveikatos problemas“, – aiškino L.Witjens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius