Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 18 /09:25

Dingęs Malaizijos lėktuvas: orlaivio paieškos pradedamos Kinijos teritorijoje, jo kursas pakeistas perprogramavus borto kompiuterį

Kinijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad Kinija ėmė ieškoti orlaivio Kinijos teritorijoje. Tuo metu BBC skelbia, kad nebuvo rasta įrodymų, kad būtų galima susieti su terorizmu ar pagrobimu kurį nors iš 153 kinų, buvusių dingusiame „Malaysia Airlines“ lėktuve.
„Malaysia Airlines“ orlaivis
„Malaysia Airlines“ orlaivis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Lėktuvo kursas buvo pakeistas perprogramavus borto kompiuterį

Posūkis, nukreipęs dingusį oro bendrovės „Malaysian Airlines“ lėktuvą nuo numatyto maršruto, buvo užprogramuotas borto kompiuterio navigacijos sistemoje – tikriausiai pilotų kabinoje buvusio asmens, – pirmadienio vakarą pranešė JAV dienraštis „The New York Times“.

Šis faktas pagrindžia tyrėjų versiją, kad laineris buvo sąmoningai nukreiptas nuo kurso, laikraštis citavo JAV pareigūnus.

Asmuo, kuris pakeitė reiso MH370 lainerio kursą, įvedė naują kryptį, 7-8 kartus paspaudęs klavišus kompiuteryje, esančiame tarp lėktuvo kapitono ir antrojo piloto krėslų, užuot pasinaudojęs vairalazde, – nurodė pareigūnai.

Borto kompiuteris, vadinamas Skrydžio valdymo sistema, nukreipia orlaivį nuo vieno taško prie kito pagal skrydžio planą, įvestą prieš lėktuvui pakylant.

Kol kas neaišku, ar skrydžio maršrutas buvo perprogramuotas prieš lėktuvui pakylant, ar jau jam esant ore, rašo „The New York Times“.

Paslaptingai pranykusio „Malaysian Airlines“ lėktuvo jau ieško 26 valstybių pajėgos, tačiau kol kas visos jų pastangos – bevaisės. Kaip 15min.lt jau rašė, iš Malaizijos išskridęs ir paslaptingai dingęs lėktuvas „Boeing 777-200“ galėjo nuskristi į Afganistaną arba Pakistaną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius