-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 24 /08:40

Dingęs Malaizijos lėktuvas: prie paieškų prisijungė Kinijos ir Japonijos lėktuvai

Prie dingusio Malaizijos lėktuvo Indijos vandenyne prisijungė daugiau lėktuvų, augant susirūpinimui, kad paiešką gali apsunkinti prastos oro sąlygos.
Kinijos palydovo darytos nuotraukos
Kinijos palydovo darytos nuotraukos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia BBC, į dingusio orlaivio paiešką įsijungė dešimt lėktuvų. Paiešką koordinuojanti Australija ją vadina „iššūkiu“.

Priminsime, kad Kinija šeštadienį paskelbė naują palydovo darytą nuotrauką, kurioje – 22 metrų ilgio ir 13 metrų pločio objektas, plūduriuojantis pietinėje Indijos vandenyno dalyje.

Pirmadienio rytą pranešta, kad du Kinijos kariniai lėktuvai skrenda į paieškos vietą, maždaug 2500 kilometrų į pietus nuo Australijos miesto Perto, taip pat du Japonijos orlaiviai P-3 prie paieškos prisijungs pirmadienį. Šie orlaiviai prisijungs prie kitų šešių lėktuvų, tarp kurių – JAV ir Australijos kariniai orlaiviai, ieškantys lėktuvo nuolaužų 68500 kvadratinių kilometrų vandenyno srityje.

Dingusio Malaizijos lainerio ieškantis Kinijos lėktuvas pastebėjo „įtartinų objektų“

Tuo metu vieno Kinijos lėktuvo įgula pastebėjo „įtartinų objektų“ Indijos vandenyno pietinėje dalyje, toliau tęsiantis dingusio oro bendrovės „Malaysia Airlines“ MH370 reiso lėktuvo paieškoms, – pirmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

„Balti stačiakampiai“ objektai buvo pastebėti paieškose dalyvaujančio Kinijos lėktuvo Il-76 įgulos, nurodoma pranešime.

„Įgula pranešė koordinates – 95,1113 laipsnio rytų ilgumos ir 42,5453 pietų platumos – Australijos vadovaujančiam centrui, taip pat Kinijos ledlaužiui „Xuelong“, kuris plaukia į tą jūros rajoną“, – pridūrė „Xinhua“.

Ankstesniuose „Xinhua“ pranešimuose sakoma, kad Kinijos kariuomenės lėktuvas išskrido pirmadienio rytą iš Australijos vakarinio Perto miesto ieškoti „įtartinų nuolaužų“, kurios buvo pastebėtos tuose atokiuose vandenyse iš palydovo padarytose nuotraukose.

Reiso MH370 lėktuvas dingo iš civilinio radaro ekranų prieš 16 dienų, praėjus maždaug valandai po to, kai pakilo iš Kvala Lumpūro, pakeliui į Pekiną.

Keleiviai iš Kinijos sudarė du trečdalius iš 239 žmonių, buvusių tame laineryje „Boeing 777“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius