-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dingęs MH370 orlaivis: į Prancūziją atvežta lėktuvo sparno dalis

„Boeing 777“ nuolauža, kurią Indijos vandenynas išmetė į vienos salos krantą, anksti šeštadienį buvo atvežta į Prancūziją analizei, Malaizijos pareigūnams pasakius, kad tai tikriausiai neabejotinai yra reisu MH370 skridusio ir dingusio lėktuvo dalis.
Į Prancūzija atgabenama rasto sparno dalis
Į Prancūzija atgabenama rasto sparno dalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paryžiaus Orli oro uosto interneto svetainėje patvirtinama, kad „Air France“ lėktuvas, atskridęs iš Prancūzijos Reunjono salos ir atgabenęs tą nuolaužą, nutūpė 6 val. 17 min. vietos (7 val. 17 min. Lietuvos) laiku.

Policija lydės tą dviejų metrų dalį, kuri keliais bus nuvežta į Gynybos ministerijos laboratoriją netoli šalies pietvakariuose esančio Tulūzos miesto.

Ekspertai analizę pradės trečiadienį, be to, tirs netoliese rastas vieno lagamino draiskanas.

Jei bus patvirtinta, kad minima sparno nuolauža tikrai yra dingusio Malaizijos lėktuvo dalis, tai bus pirmas proveržis byloje, kuri aviacijos ekspertus glumina jau metus ir keturis mėnesius.

„Manau, kad artėjame prie MH370 paslapties įminimo. Tai galėtų būti įtikinamas įrodymas, kad reisu MH370 skridęs lėktuvas nukrito į Indijos vandenyną“, – AFP sakė Malaizijos transporto viceministras Abdul Azizas Kaprawi.

Minimas „Malaysia Airlines“ lėktuvas dingo 2014 metų kovo 8 dieną pakeliui iš Kvala Lumpūro į Pekiną. Lėktuvu skrido 239 žmonės.

Penktadienį paskelbtame „Boeing“ pareiškime sakoma, kad bendrovė civilinės aviacijos pareigūnų prašymu nusiųs į Prancūziją technikų komandą tyrinėti lėktuvo nuolaužos.

„Mūsų, drauge su visa pasauline aviacijos industrija, tikslas ir toliau yra ne vien tik rasti lėktuvą, bet ir nustatyti, kas įvyko ir kodėl“, – pridūrė JAV gigantė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius