-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dingusio Malaizijos lainerio paieškos keliasi į kitą teritoriją

Lėktuvai ir laivai penktadienį nuskubėjo į kitą atokią teritoriją Indijos vandenyne, kai pareigūnai paskelbė gavę įtikinamų naujų užuominų, jog dingęs Malaizijos keleivinis laineris skrido greičiau nei manyta, prieš nukrisdamas į jūrą.
Ieškoma dingusio Malaizijos keleivinio lėktuvo „Boeing 777“
Ieškoma dingusio Malaizijos keleivinio lėktuvo „Boeing 777“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dešimt lėktuvų iš šešių šalių – Australijos, Kinijos, Japonijos, Naujosios Zelandijos, Pietų Korėjos ir Jungtinių Valstijų – išskrido į naują oro bendrovės „Malaysia Airlines Flight“ MH370 reiso lainerio paieškų teritoriją, esančią tolis į vakarus nuo Australijos vakarinių krantų, už 1 10 kilometrų į šiaurės rytus nuo anksčiau savaitę naršyto ploto.

Penki Kinijos laivai ir vienas Australijos karinių jūrų pajėgų laivas irgi plaukia į naująją zoną po ketvirtadienį paskelbtos pertraukos paieškose dėl smarkių vėjų ir audrų su perkūnija, pranešė Australijos jūrų saugumo valdyba (AMSA).

„Nauja informacija yra pagrįsta toliau analizuojant radarų duomenis, (gautus, kai laineris skrido) tarp Pietų Kinijos jūros ir Malakos sąsiaurio, prieš nutrūkstant radaro kontaktui, – nurodė AMSA. – Jie rodo, kad lėktuvas skrido greičiau nei anksčiau manyta, todėl degalai buvo eikvojami sparčiau ir sumažėjo atstumas, kurį lėktuvas galėjo nuskristi į pietus, į Indijos vandenyną.“

Ši informacija buvo paskelbta po to, kai Tailandas ketvirtadienį pranešė palydovinėse nuotraukose pastebėjęs šimtus plūduriuojančių objektų. Japonija taip pat paskelbė palydovinių nuotraukų analizės rezultatus, rodančius apie 10 stačiakampių plūduriuojančių objektų. Tačiau neaišku, ar tie objektai yra naujoje teritorijoje, kurioje dabar bus vykdomos paieškos.

Laineris „Boeing 777“, pakilęs kovo 8-ąją iš Kvala Lumpūro, mįslingai dingo pakeliui į Pekiną, skraidindamas 239 žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius