Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dingusio Malaizijos lėktuvo keleiviai: kas jie?

Tarp dingusio Malaizijos orlaivio keleivių buvo buvo kanadiečių porelė, gyvenanti Pekine, taip pat garsūs kinų menininkai, 20 darbuotojų iš Teksaso puslaidininkių įmonės, kaskadininkas iš Holivudo ir neseniai susituokusi malaiziečių porelė, – rašo portalas Cbc.ca.
Dingusio Malaizijos lėktuvo keleivių artimieji
Dingusio Malaizijos lėktuvo keleivių artimieji / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lėktuvas Malaizija

Praėjo beveik mėnuo, kai dingusio orlaivio keleivių artimieji laukia atsakymo, kas nutiko kovo 8 d., kai Malaizijos lėktuvas, skridęs iš Kvala Lampūro į Pekiną, kuriame buvo 239 žmonės, dingo.

Dauguma orlaivyje buvusių žmonių – 154 – buvo kinai. Tačiau tarp 227 keleivių ir 12 įgulos narių buvo žmonių iš skirtingų šalių: Kanados, JAV, Prancūzijos, Australijos, Naujosios Zelandijos, Rusijos, Nyderlandų, Indijos, Ukrainos, Rusijos, Taivano ir Indonezijos. Portalas pakvietė iš arčiau susipažinti su tais, kurie buvo dingusiame lėktuve, kovo 8 d.

Mukteshas Mukherjee ir jo žmona Xiaomo Bai

Keleivių nuotraukas rasite čia.

Kanados piliečiai 42-ejų Mukteshas Mukherjee ir jo žmona 37-erių Xiaomo Bai kartu atostogavo Vietname ir buvo pakeliui namo pas savo dvejų metukų sūnų Pekine.

M.Mukherjee kilęs iš garsios indų šeimos. Jo senelis Mohanas Kumaramangalamas buvo ministru, kai premjerė buvo Indira Gandhi. Mukteshas and Xiaomo susipažino Pekine. Pora susilaukė dviejų sūnų: Miravo, kuriam dabar devyneri, ir Mileso, kuriam – dveji.

Žinomi kinų menininkai

Tarp keleivių buvo 19 menininkų, kurie gerai žinomi Kinijoje. Jie grįžinėjo iš kaligrafijos ir tapybos parodos Malaizijoje. Tarp jų buvo garsus 63-ejų kaligrafas Mengas Gaoshengas,  69-erių tapytojas Wangas Linshi, Liu Rushengas, 76-erių Nanjingo Tapybos ir kaligrafijos akademijos direktorius, kuris garsėjo savo portretais, paveikslais, kuriuose dominavo gėlės ir paukščiai.

„Man be galo liūdna. Per trumpą laiką jie tapo mano draugais“, – prisipažino Danielis Liau, organizavęs Malaizijoje vykusią parodą, pridurdamas, kad „visi jie buvo gerai žinomi Kinijoje“.

Trys kartos

Jauniausiam dingusio orlaivio keleiviui buvo 23 mėnesiai. Mažasis Wangas Mohengas buvo vienas iš kinų šeimos trijų kartos atstovų. Orlaivyje buvo jo tėvas Wangas Rui, jo žmona Jiao Weiwei, jaunasis Wangas ir Jiao tėvas – Jiao Wenxue'as ir motina Dai Shuling. Jie keliavo namo iš atostogų rytų Malaizijoje.

Kaskadininkas iš Holivudo

Kvalifikuotas kung fu meistras Ju Kunas buvo kaskadininkas Holivude, dubliavęs aktorių Jetą Li tokiuose filmuose kaip „Fearless“ (2006) ir „The Expendables“ (2010). Ju keliavo aplankyti savo vaikų Pekine.

Neseniai susituokusi porelė

Tarp keleivių taip pat buvo Muhammadas Razahanas Zamani ir Norli Akmar Hamid, jauna malaiziečių pora, kurie neseniai susituokė, ir Pekine ketino praleisti medaus mėnesį.

Muhammado pusbrolis CNN sakė, kad jo pusbrolis niekada anksčiau nebuvo išvykęs už Malaizijos ribų.

Puslaidininkių įmonės darbuotojai

Dingusiu orlaiviu taip pat skrido ir 20 darbuotojų iš Teksase įsikūrusios puslaidininkių įmonės. Tarp jų 12 Malaizijos piliečių, aštuoni – Kinijos.

Taip pat skelbiama, kad vienas iš dviejų Naujosios Zelandijos piliečių orlaivyje, buvo 39-erių Paulas Weeksas, keliavęs į Mongoliją, kur turėjo pradėti dirbti kalnakasybos pramonėje. Jis turėjo žmoną Danicą ir du sūnus – trejų Lincolną ir 11 mėnesių Jacką. Prieš išvykdamas jis žmonai atidavė vestuvinį žiedą, sakydamas: „Jeigu man kas nutiktų, mano vestuvinis žiedas turėtų atitekti pirmajam sūnui, o laikrodis – kitam“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius