Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dingusio Malaizijos lėktuvo pilotai: ką apie juos žinome?

„Gerai, labanakt“, – tai buvo paskutiniai žodžiai, nuskambėję iš dingusio „Malaysia Airlines“ orlaivio salono, – skelbia CNN. Kas ištarė šiuos žodžius? Jie nuskambėjo iš kapitono ar jo pirmojo padėjėjo lūpų? O gal kažkas dar buvo lėktuvo salone kartu su jais?
Dingusio Malaizijos lėktuvo pilotai
Dingusio Malaizijos lėktuvo pilotai / „Youtube“ nuotr.
Temos: 2 Lėktuvas Malaizija

Kaip teigė Malaizijos ministras pirmininkas, remiantis tyrimo ataskaitomis, tuo metu, kai buvo ištarti šie žodžiai, kažkas jau buvo ėmęsis priemonių, kad lėktuvas pakeistų skrydžio kursą. Malaizijos tyrėjai neatmeta ir lėktuvo užgrobimo versijos. Sekmadienį pranešta, kad buvo atliktos kratos dingusio Malaizijos orlaivio pilotų namuose.

Visų pilotų pareiga yra valdyti lėktuvą, pilotuoti, komunikuoti, – CNN pareiškė aviacijos ekspertas. Anot jo, gali būti, kad dingusio orlaivio pilotai tiesiog negalėjo komunikuoti.

Ką mes žinome apie 53-ejų orlaivio kapitoną ir 27-erių jo pirmąjį padėjėją? Informacijos kol kas labai nedaug.

Kapitonas Zaharie Ahmadas Shahas

Policija atliko kratą dingusio orlaivio kapitono Zaharie Ahmado Shaho namuose. Skelbiama, kad tiriamas kapitono namuose esantis skrydžio treniruoklis. Viename Vokietijos forume, kuriame renkasi skrydžio treniruoklių entuziastai, 2012 m. Zaharie Ahmadas Shahas buvo palikęs žinutę:

„Maždaug prieš mėnesį baigiau rinkti FSX ir FS9 skrydžio treniruoklius su šešiais monitoriais“, – pranešimas pasirašytas jo vardu, priduriant, kad jis yra „Malaysia Airlines“ pilotas.

Fariqas Ab Hamidas

CNN korespondentas kartą lankėsi ofise, kur dirbo Fariqas Ab Hamidas. Tuo metu vyko mokymai su skrydžio treniruokliu. CNN žurnalistas juos stebėjo. Kapitonas tuomet mokomąjį Fariqo „lėktuvo“ nutupdymą apibūdino „kaip iš vadovėlio“.

Fariqas „Malaysia Airlines“ ėmė dirbti 2007 m.

Viena keleivė Jonti Roos, kuri kadaise skrendant iš Tailando į Malaiziją esą turėjo galimybę patekti į kapitono kabiną, nufotografavo ten tuomet buvusį Fariqą kartu su kitu pilotu. Nuotraukoje esą matyti kaip Fariqas kartu su kapitonu rūko. „Malaysia Airlines“ buvo šokiruotos dėl tokių pranešimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius