Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Disneilandas pateko į Europos Komisijos taikiklį

Europos Komisija (EK) dėl vartotojų skundų gausos pradėjo tyrimą ar bene didžiausias Europos pramogų parkas, Disneilandas („Disneyland“) nepažeidė Europos Sąjungos principų taikydamas vis kitokias kainas skirtingų bendrijos narių piliečiams. Eilės – ne tik tamsi komunistinių šalių praeitis, netoli Paryžiaus stovinčiame Disneilande jos dažnos. Bilietų laukiantieji prie įėjimo tikriausiai nepamatys jokios lentelės, kurioje – skirtingų šalių piliečiams skirtingos kainos.
Disneilendas Paryžiuje
Disneilendas / „Scanpix“ nuotr.

Tačiau Europos Komisija gauna nemažai skundų, kad, pavyzdžiui, iš anksto parduodamą aukščiausios kokybės pramogų paketą Disneilandas siūlo vis už kitokią kainą, priklausomai nuo šalies.

Dienraščio „Financial Times“ duomenimis, prancūzai už minėtą paketą moka kiek daugiau nei 1300 eurų, britai – beveik 1900, o vokiečiai – net 2500. Europos Komisija nusprendė dėl tokios kainodaros pasidomėti rimčiau ir pradėjo tyrimą.

„Rinka be barjerų yra bene pagrindinė Europos Sąjungos vertybė, tad reikia apsispręsti, ar esame pasiryžę kovoti su nepagrįstas ribojimais, ar ne. Mes nusprendėme to imtis, nes byla, atrodo, pagrįsta“, – sako Elzbieta Bienkowska, vidaus rinkos Europos komisarė.

Disneilando vadovai sako, kad Įprastos kainos vienodos visoje Europos Sąjungoje, bet pripažino, kad kartais teikia specialius pasiūlymus ir jie galimi ne visose šalyse. Pavyzdžiui, prancūzams dažniausiai siūlomos nuolaidos viešbučio kambariams, o italams ar ispanams – kelionių bilietams, nes jiems esą sunkiau atvykti.

Britus nuolaidomis Disneilandas įprato vilioti daug anksčiau nei kitus, nes jie keliones planuoja prieš pusę metų. Disneilandas ginasi, kad nuolaidas galima pirkti visų šalių piliečiams, tačiau tik iš tos valstybės, kurioje tuo metu nuolaida siūloma.

EK žmonės skundžiasi, kad galimybė iliuzinė, nes pavyzdžiui iš Prancūzijos galima pirkti tik su prancūziška banko kortele.

„Čia būti brangu, todėl kainodara bent jau turi būti aiški ir skaidri, kad visiems būtų aišku, kada už ką ir kodėl jie moka“, – sako Disneilando lankytojas.

Bene didžiausias Europos pramogų parkas daugiausiai pusę pelno surenka iš vietinių prancūzų, taip pat dažni lankytojai iš Didžiosios Britanijos, Ispanijos ir Italijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius