-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Medvedevas atleido Maskvos merą J.Lužkovą

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas antradienio rytą pasirašė įsaką „Apie priešlaikinį Maskvos mero įgaliojimų nutraukimą“, kuriuo iš pareigų atleido sostinės merą Jurijų Lužkovą. Įsakas įsigaliojo nedelsiant.
Jurijus Lužkovas
Jurijus Lužkovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Oficialiai skelbiama, kad J.Lužkovas posto neteko praradęs šalies prezidento pasitikėjimą, rašo lenta.ru. D.Medvedevo atstovė spaudai Natalija Timakova pabrėžė, kad artimiausiu metu prezidentas neketina susitikti su buvusiu miesto vadovu. Visas įsako tekstas jau paskelbtas D.Medvedevo administracijos tinklalapyje.

Kaip praneša naujienų agentūra „Interfax“, J.Lužkovas apie savo atstatydinimą sužinojo būdamas darbo vietoje. Maskvos meras į darbą atvyko apie 7.50 val. vietos laiku, o netrukus sužinojo, kad prezidentas pasirašė įsaką.

Gandas apie netrukus įvyksiantį J.Lužkovo atstatydinimą pasigirdo rugsėjo pradžioje, Rusijos žiniasklaidos priemonėse prasidėjus plačiai prieš merą nukreiptai informacinei kampanijai. Vėliau paskelbta, kad J.Lužkovas iš posto gali pasitraukti rugsėjo 27-ąją, kai grįš iš atostogų. Tačiau grįžęs iš atostogų J.Lužkovas pareiškė neketinąs atsistatydinti savo noru.

J.Lužkovas Maskvos meru buvo paskirtas 1992 metais tuomečio prezidento Boriso Jelcino įsaku. Po to jis tris kartus buvo perrintas į šias pareigas. 2007 metais Rusijos Dūma patvirtino jo kandidatūrą penktai kadencijai.

Laikinuoju Maskvos vadovu D.Medvedevas paskyrė pirmąjį vicemerą Vladimirą Resiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius