Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Medvedevas pateikė Dūmai įstatymo „Apie saugumą“ projektą

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pateikė Valstybės dūmai federalinio įstatymo projektą „Apie saugumą“, pranešė šeštadienį prezidento spaudos tarnyba.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„1992 metų kovo 5 dienos Rusijos Federacijos įstatymo „Apie saugumą“ taikymo praktika parodė, jog būtina jį koreguoti, patikslinti jo pagrindą ir veiksmų užtikrinant saugumą turinį, valstybės valdžios organų šioje srityje kompetenciją, taip pat ir Rusijos federacijos Saugumo tarybos statusą“, sakoma įstatymo pateikimo pažymoje.

Kaip pranešama prezidento tinklalapyje, projekte „apibrėžiami pagrindiniai valstybės saugumo, visuomenės saugumo, ekologinio saugumo, asmens saugumo ir kitų Rusijos Federacijos įstatymais numatytų rūšių saugumo užtikrinimo principai“.

Įstatymu taip pat nustatomas saugumą užtikrinančios veiklos turinys, prezidento, parlamento ir kitų valdžios organų įgaliojimai saugumo srityje.

Įstatymo projekte nurodoma, kad Rusijos Saugumo taryba (ST) yra konstitucinis patariamasis organas, rengiantis prezidento sprendimus saugumo užtikrinimo klausimais.

Svarbiausi ST uždaviniai, kaip pažymima projekte, yra šie: sudaryti sąlygas prezidentui realizuoti savo įgaliojimus saugumo užtikrinimo srityje; formuoti valstybinę politiką saugumo užtikrinimo srityje ir kontroliuoti jos realizavimą; prognozuoti, išaiškinti, analizuoti ir vertinti saugumo grėsmes, vertinti karinį pavojų ir karinę grėsmę, taip pat parengti priemones joms neutralizuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius