Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingąjį Donaldą Trumpą po Kaliforniją lydi riaušės

San Diego mieste JAV Kalifornijos valstijoje prasiveržė smurtas, kai čia atvyko čia atvyko respublikonų kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas. Susigrūmė skandalingojo milijardieriaus rėmėjai ir jo oponentai, rašo BBC.
Protestai prieš Donaldą Trumpą San Diege
Protestai prieš Donaldą Trumpą San Diege / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žmonės stumdėsi, svaidė akmenius, buteliukus su vandeniu. Įsikišusi riaušių policija nurodė miniai skirstytis ir sulaikė 35 asmenis.

D.Trumpas į San Diegą, miestą prie pat JAV ir Meksikos sienos, atvyko ruošdamasis birželio 7-osios balsavimui Kalifornijos valstijos pirminiuose rinkimuose.

Tiesa, jis neturės varžovų, nes visi kiti kandidatai jau pasitraukė. Vis dėlto oficialiu Respublikonų partijos kandidatu nekilnojamojo turto magnatas dar nepaskelbtas.

Kad San Diege D.Trumpą pasitiko protestuotojai, nenuostabu. Maždaug trečdalis miesto gyventojų yra ispanakalniai, o sieną su Meksika kasdien legaliai kerta šimtai tūkstančiai žmonių. Tuo tarpu D.Trumpas yra pažadėjęs nuo Meksikos atsitverti tvora.

„Aš pasisakau prieš veidmainišką, rasistinę, neapykantos kupiną Donaldo Trumpo retoriką, pieš jo aroganciją. Jis mus skaldo“, – teigė viena aktyvistė Martha McPhail.

D.Trumpas anksčiau per renginį Fresno mieste, kur, beje, jį irgi pasitiko aktyvistai, pareiškė, kad Kalifornijoje „nėra jokios sausros“, nors valstiją vandens stygius kamuoja jau ketverius metus.

Milijardierius tarsi Mozė pareiškė „perskirsiantis vandenis“ ir dabar sulaukia daugybės pašaipų socialiniuose tinkluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius