-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Donaldas Trumpas ignoruoja kasmet rengiamus korespondentų pietus

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį dar labiau sustiprino savo nesantaiką su amerikiečių žiniasklaida, paskelbęs, kad nedalyvaus korespondentų pietuose.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Išvakarėse buvo kilęs skandalas, kai į Baltuosius rūmus nebuvo įleisti kai kurių žiniasklaidos priemonių korespondentai.

Praleisdamas balandžio 29 dieną rengiamus korespondentų pietus D.Trumpas sulaužo tradiciją, kai JAV prezidentas būna garbės svečias per nerūpestingą žurnalistų renginį, kuriame dalyvauja daugybė garsenybių.

„Šiemet aš nedalyvausiu Baltųjų rūmų korespondentų asociacijos pietuose. Palinkėkite visiems viso ko geriausio, ir puikaus vakaro!“ – parašė D.Trumpas tviteryje.

Baltųjų rūmų korespondentų asociacija (WHCA), nuo 1921 metų rengianti metinius pietus, per kuriuos renkamos lėšos žurnalistų stipendijoms, pareiškė, kad renginys vis tiek bus, kaip planuota.

Pietūs „būdavo ir bus Pirmosios JAV Konstitucijos pataisos apie spaudos laisvę minėjimas, atspindintis svarbų nepriklausomos naujienų žiniasklaidos vaidmenį sveikoje respublikoje“, atsakė tviteryje WHCA prezidentas Jeffas Masonas.

Didžiosios JAV žiniasklaidos bendrovės šeštadienį pasmerkė „nepriimtiną“ Baltųjų rūmų elgesį ir „demokratijos idealų įžeidimą“, kai administracija nusprendė neįleisti kai kurių organizacijų, tarp jų televizijos CNN ir dienraščio „The New York Times“, reporterių į kasdienę spaudos konferenciją.

Eskaluojantis administracijos karui su žiniasklaida Baltieji rūmai penktadienį neleido kai kuriems kanalams, anksčiau kritikavusiems prezidento Donaldo Trumpo politiką, dalyvauti renginyje be televizijos kamerų, pakeitusiame įprastą televizijos filmuojamą kasdienę konferenciją.

Konservatyviosios žiniasklaidos organizacijos, tarp jų „Fox News“, „One America News Network“ ir „Breitbart News“ buvo leista dalyvauti, bet BBC, „The Los Angeles Times“ ir kitiems durys buvo užvertos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius