Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Donaldas Trumpas neatmeta galimybės pripažinti Krymą Rusijos dalimi

Nuo pat 2014 metų kovo, kuomet Rusija atplėšė Krymą nuo Ukrainos, Vakarų šalių lyderiai, pradedant JAV prezidentu Baracku Obama, vieningai kartojo, kad pusiasalio aneksijos nepripažins. Negana to, Vladimiro Putino režimui pritaikytos sankcijos. Tačiau į B.Obamos vietą nusitaikęs Donaldas Trumpas trečiadienį dar kartą parodė, kad į Kremlių žvelgia draugiškai, rašo „Politico“.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per spaudos konferenciją netoli Majamio jis išties pasakė daug – net paragino Rusiją pavogti ir nutekinti jo varžovės demokratės Hillary Clinton elektroninius laiškus.

H.Clinton yra pripažinusi, kad naudojo privatų elektroninio pašto serverį tarnybos reikalams tuo metu, kai ėjo JAV valstybės sekretorės pareigas, ir kad ištrynė 30 tūkst. asmeninio pobūdžio laiškų.

„Rusija – jeigu klausaisi, tikiuosi, kad sugebėsi rasti tuos 30 tūkst. trūkstamų laiškų. Manau, kad tau dosniai atsilygins mūsų žiniasklaida“, – pareiškė D.Trumpas.

Buvo ir daugiau pareiškimų apie tai, kad jis iš tiesų nepažįsta V.Putino, kad su Rusija kartu draugiškai sunaikintų „Islamo valstybę“, kad „Prancūzija nebėra Prancūzija“. Bet vienas vienintelis D.Trumpo sakinys turėjo ypač patikti Rusijai ir įsiutinti Ukrainą bei Kijevo sąjungininkus Vakaruose.

Kremliaus propagandos mašina, tikėtina, netrukus užsikurs visu pajėgumu aiškindama, kad JAV Respublikonų partijos kandidatas pripažįsta Krymą Rusijos dalimi.

Spaudos konferencijoje dalyvavusi Vokietijos dienraščio „Die Zeit“ žurnalistė Mareike Aden paklausė D.Trumpo: „Jei taptumėte prezidentu, ar pripažintumėte Krymą Rusijos dalimi ir atšauktume sankcijas Rusijai?“

Tradiciškai atšiaurių Kremliaus atžvilgiu respublikonų kandidatas į JAV prezidentus atsakė po sekundės: „Mes tai vertinsime. Taip, vertinsime“

Angliškai tai skamba gana neapibrėžtai: „We'll be looking at that.“ Kai kurie kritikai jau atkreipė dėmesį, kad D.Trumpas taip tiesiog leido žurnalistei suprasti neturintis komentaro šia tema ir skubiai perėjo prie kito klausimo.

Tačiau toks D.Trumpo atsakymas tikrai buvo pastebėtas Maskvoje, o Rusijos propagandos mašina, tikėtina, netrukus užsikurs visu pajėgumu aiškindama, kad JAV Respublikonų partijos kandidatas pripažįsta Krymą Rusijos dalimi.

Jungtinės Valstijos kartu su ES atsisako pripažinti Krymo aneksiją ir ją neva įteisinusį referendumą, o Rusijos valstybiniams bankams ir korporacijoms taiko sankcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius