Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 07 27 /2016 07 28

Donaldas Trumpas: „Putinas turi gerokai geresnių vadovo savybių negu Obama“

Respublikonų kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas trečiadienį tvirtino neturįs nieko bendra su Rusija, kai demokratai apkaltino Maskvą, kad ši esą stengiasi padėti JAV respublikonų kandidatui laimėti rinkimus lapkritį.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Neturiu nieko bendra su Rusija, – sakė jis žurnalistams per spaudos konferenciją netoli Majamio, – Aš tik sakiau, kad Putinas turi gerokai geresnių vadovo savybių negu Obama, bet kas šito nežino?“

Šis Niujorko milijardierius, anksčiau niekada nerinktas į jokį postą, dažnokai sako tikįs, kad „susitartų“ su V.Putinu, ir nežadėjo besąlygiškai paremti kitas NATO nares.

Trečiadienį D.Trumpas sakė niekada nebendravęs su Rusijos lyderiu, bet suabejojo, ar Maskva galėjo įsibrauti į Demokratų partijos elektroninį paštą ir paveikti jo varžovės Hillary Clinton kampaniją.

„Ar tai buvo Rusija, niekas nežino. Galbūt tai Kinija, ar kažkas sėdintis savo lovoje; bet tai parodo, kokie esame mes silpni; parodo, kaip mes negerbiami“, – sakė D.Trumpas.

Dar jis pridūrė, turįs vilties, kad įsilaužėliai pateko į H.Clinton privataus pašto serverius. „Jie matyt turi tuos 33 tūkstančius elektroninių laiškų, kuriuos ji prarado ar ištrynė“, – pažymėjo D.Trumpas.

„Rusija – jeigu klausaisi, tikiuosi, kad sugebėsi surasti tuos 30 tūkst. trūkstamų laiškų. Manau, kad mūsų žiniasklaida tau dosniai atsilygins“, – pareiškė D.Trumpas.

H.Clinton stovykla nedelsdama pateikė piktą atsakymą.

„Tai tikriausiai pirmasis kartas, kai didžiosios partijos kandidatas aktyviai paragino užsienio šalį vykdyti šnipinėjimą prieš jo politinį oponentą“, – sakė H.Clinton pagrindinis užsienio politikos patarėjas Jake'as Sullivanas.

„Tai tapo jau nebe kuriozu ir politikos reikalu, o nacionalinio saugumo klausumu“, – pareiškė jis.

Birželį dienraštis „The Washington Post“ paskelbė gavęs informacijos, kad kompiuteriniams įsilaužėliams iš Rusijos pavyko įsibrauti į Demokratų nacionalinio komiteto duomenų bazę ir perduoti pavogtus duomenis vyriausybių paslaptis viešinančiam tinklalapiui „Wikileaks“.

JAV prezidentas B.Obama neatmeta galimybės, kad Rusija stengiasi pakreipti jo įpėdinio rinkimų kampaniją respublikonų kandidato D.Trumpo naudai.

Kremlius trečiadienį paneigė pranešimus, esą Maskva kišasi į JAV prezidento rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius