Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Tuskas atsikirto į Lenkijos kaltinimus, kad jis paskatino „Brexit“

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas atsakė į įtakingo savo politinio priešininko Lenkijoje kaltinimus, kad jis atliko „niūrų vaidmenį“, nepasiūlęs pakankamai nuolaidų, kad Jungtinė Karalystė panorėtų pasilikti Europos Sąjungoje.
Donaldas Tuskas
Donaldas Tuskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienį Lenkijos valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) pirmininkas Jaroslawas Kaczynskis pareiškė, kad D.Tuskas, buvęs Lenkijos premjeras, yra „tiesiogiai atsakingas“, kad Jungtinė Karalystė referendume nubalsavo pasitraukti iš ES, todėl jis turėtų išnykti iš Europos politikos.

D.Tuskas ir J.Kaczynskis buvo įnirtingi varžovai, kai abu aktyviai veikė Lenkijos politikoje.

„Scanpix“/AP nuotr./PiS lyderis Jaroslawas Kaczynskis.
„Scanpix“/AP nuotr./PiS lyderis Jaroslawas Kaczynskis

„Jeigu, pasak Kaczynskio, aš atlikau niūrų vaidmenį tose derybose, tuomet toks pats apibrėžimas tinka ir (dabartinės Lenkijos premjerės, – red.) Beatos Szydlo vyriausybei“, – D.Tuskas sakė trečiadienį Briuselyje.

Pasak jo, Lenkijos vyriausybė laikėsi „griežčiausios pozicijos“ per derybas su Jungtine Karalyste dėl nuolaidų, kurios turėjo įtikinti Londoną nesitraukti iš ES.

Londonas reikalavo, kad žmonių judėjimo tarp Bendrijos šalių laisvė būtų apribota. Lenkijai savo ruožtu buvo itin svarbu išsaugoti tą teisę, nes ja naudojasi šimtai tūkstančių lenkų, dabar gyvenančių ir dirbančių Jungtinėje Karalystėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius