Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldo Trumpo kampanijos renginyje – Nigelas Farage'as

„Už Hillary Clinton nebalsuočiau, net jei man sumokėtumėte“, – tokius žodžius respublikonų kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo renginyje išrėžė vienas „Brexit“ - Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos – architektų Nigelas Farage'as, rašo „The Guardian“.
Nigelas Farage'as dalyvavo respublikonų kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo kampanijos renginyje Misisipės valstijoje
Nigelas Farage'as dalyvavo respublikonų kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo kampanijos renginyje Misisipės valstijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per kampanijos renginį Misisipės valstijoje ir pats D.Trumpas pavadino „Brexit“ autonomijos grybšniu bei, kartodamas tai, ką N.Farage'as kalbėjo Jungtinėje Karalytėje prieš birželio referendumą, pareiškė, kad jam tapus prezidentu „Amerika taptų nepriklausoma“.

N.Farage'ą D.Trumpas pristatė kaip Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) lyderį (N.Farage'as jau pasitraukė iš šio posto, – red.), kuris „drįso stoti prieš ES“.

„Mes išjudinome tuos žmones, kurie niekada per savo gyvenimą nebuvo balsavę, bet tikėjo, kad balsuodami už „Brexit“ susigrąžins savo šalies ir sienų kontrolę“, – tada nugriaudėjo ir pats buvęs UKIP lyderis.

Pasikviesti N.Farage'ą dalyvauti kampanijoje buvo naujojo D.Trumpo kampanijos vadovo Stepheno Bannono mintis.

Tiesa, minia į N.Farage'ą scenoje reagavo muistydamasi – niekas Amerikos provincijoje šio brito gerai nepažįsta. Dar prieš renginį 8 iš 10 „The Guardian“ pakalbintų žmonių teigė niekada negirdėję nei apie N.Farage'ą, nei apie „Brexit“.

Tačiau D.Trumpas svečią priėmė šiltai. O N.Farage'as, stovėdamas greta milijardieriumi prisistatančio D.Trumpo, paskelbė: „Mūsų „Brexit“ padės mažiesiems žmonėms, tikriesiems žmonėms.“

Pasikviesti N.Farage'ą dalyvauti kampanijoje buvo naujojo D.Trumpo kampanijos vadovo Stepheno Bannono mintis.

Šis buvęs propagandinio dešiniųjų tinklalapio „Breitbart“ vadovas šįmet entuziastingai palaikė „Brexit“ ir, analitikų teigimu, dabar aktyviai siekia įstatyti D.Trumpo kampaniją į tas pačias vėžes – pateikti milijardierių kaip politikos autsaiderį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius