-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldo Trumpo paskirtas teisėjas piktinasi jo požiūriu: „Tai liūdina ir demoralizuoja“

Naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo požiūris į federalinio teismo teisėjus supykdė netgi praėjusią savaitę jo paskirtą Aukščiausiojo Teismo teisėją Neilą Gorsuchą, rašo „The Washington Post“.
Neilas Gorsuchas, Donaldas Trumpas
Neilas Gorsuchas, Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kalbėdamas su demokratų partijos senatoriumi Richardu Blumenthaliu Neilas Gorsuchas pareiškė, kad D.Trumpo kritika nepriklausomiems federaliniams teisėjams yra „liūdinanti“ ir „demoralizuojanti“.

D.Trumpas trečiadienį pareiškė, kad apeliacinio teismo klausymai, skirti jo pasirašytam imigracijos draudimo įsakui, yra žeminantys ir negarbingi. „Teisėjai labiau domisi politika nei teise“, – piktinosi naujasis JAV lyderis.

Anksčiau socialiniame tinkle „Twitter“ D.Trumpas jo sprendimą užginčijusį teisėją pavadino „tariamu“. Jo teigimu, federalinio teismo sprendimas šalį įstūmė į grėsmę ir dabar dėl galimo pavojaus reiktų kaltinti tik teisinę sistemą.

Demokratų politiko teigimu, net ir praėjusią savaitę sulaukęs D.Trumpo liaupsių teisėjas N.Gorsuchas išliko pasibaisėjęs prezidento retorika teismų atžvilgiu.

„Aš pasakiau jam, kokie bjaurūs ir įžūlūs yra Trumpo įžeidinėjimai teisinei sistemai, ir jis pareiškė, kad jie liūdina bei demoralizuoja – jo žodžiai“, – pasakojo senatorius iš Konektikuto R.Blumenthalis.

Prabėgus tik trims savaitėms nuo inauguracijos D.Trumpui gresia bylinėjimasis Aukščiausiame Teisme dėl imigracijos draudimo. Griežti komentarai teisinės sistemos atžvilgiu gali nepridėti ieškiniui solidumo.

Pats N.Gorsuchas dešimtmetį dirbo JAV 10-osios apygardos apeliaciniame teisme.

Piktinasi trukdymu

D.Trumpas trečiadienį piktinosi, kad teisėjai trukdo jam įgyvendinti politinę programą, aiškindamas, kad net „prastas moksleivis mokykloje“ suprastų, kokie svarbūs šie draudimai.

„Mes norime saugumo“, – aiškino jis, kalbėdamas JAV šerifų bendruomenei.

„Vienas iš dalykų, dėl kurių aš buvau išrinktas, yra saugumo ir teisėsaugos klausimas ... Jie atima mūsų ginklus vieną po kito. Štai ką jie daro. Jūs tai žinot ir aš tai žinau“, – kalbėjo D.Trumpas.

Federalinio teismo teisėjai užginčijo prezidento įsaką, prašydami pateikti informaciją, kuri leistų spręsti apie padidėjusią grėsmę. Jų teigimu, jei tokios informacijos nėra, tai galima teigti, kad sprendimas neįsileisti asmenų iš septynių daugiausia musulmonų gyvenamų valstybių yra diskriminacinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius