-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 11 /19:16

Donaldas Trumpas spaudos konferencijoje: „Jei Putinas mėgsta Donaldą Trumpą... Tai privalumas!“

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas pagaliau surengė oficialią spaudos konferenciją. Anksčiau žadėta, kad tokia konferencija vyks gruodžio 15-ąją dieną, tačiau ji buvo atidėta. Nuo paskutinės jo spaudos konferencijos prabėgo jau 168 dienos.
Išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo spaudos konferencija
Išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo spaudos konferencija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpo atstovas spaudos konferencijos pradžioje perskaitė pranešimą, kuriame buvo griežtai pasmerkta „Buzzfeed“ išplatinta publikacija. Pabrėžta, kad nei vienas iš trijų su D.Trumpu susijusių asmenų nebendravo su Rusijos pareigūnais, o straipsnio faktai neatitinka tikrovės.

Vėliau jį papildė viceprezidentas Mike'as Pence'as liaupsindamas D.Trumpo darbą kabineto ir administracijos atrinkimo metu. Jis supeikė neatsakingą žiniasklaidos darbą, skleidžiant tariamai netikslias žinias.

D.Trumpas pradėjo konferenciją pasidžiaugdamas jam pažįstama aplinka ir juokaudamas, kad kasdienės spaudos konferencijos jam tikriausiai padėjo laimėti rinkimus. Jis padėkojo žiniasklaidos priemonėms, kurios nuosaikiai sureagavo į išplatintą, skandalą sukėlusią ataskaita.

„Kas žino, kas ją išplatino? Galbūt žvalgybos atstovai“, – svarstė D.Trumpas, greitai pereidamas prie savo pasiekimų vardinimo. Jis pagyrė „Fiat Chrysler“ ir „Ford“ sprendimus statyti gamyklas Amerikoje.

„Kursime darbo vietas. Sakiau, kad būsiu geriausiu darbo vietų kūrėju, kokį tik yra sukūręs Dievas. Ir nejuokauju“, – sakė jis per savo pirmąją spaudos konferenciją nuo pergalės prezidento rinkimuose lapkričio 8-ąją.

„Tai judėjimas, kokio nebuvo pasaulyje. Tai neįtikėtinas judėjimas“, – apie savo rėmėjus kalbėjo D.Trumpas, džiaugdamasis pergale rinkimuose.

Jis dar kartą pažadėjo būsiąs puikus darbo vietų kūrėjas ir sukursiąs puikią sveikatos apsaugos sistemą.

„Savaitgalį man buvo pasiūlyta 2 mlrd. JAV dolerių, kad sudaryčiau sandėrį Dubajuje su labai labai nuostabiu žmogumi, puikiu (statybų) vykdytoju iš Artimųjų Rytų“, – pareiškė jis spaudos konferencijoje.

„Aš neturėjau jo atsisakyti, – pareiškė jis. – Bet nenoriu turėti interesų konflikto tapęs prezidentu“.

Neigė ryšius su Rusija

Atsakydamas į pirmąjį klausimą apie žvalgybos suteiktą informaciją ir Rusijos lyderio Vladimiro Putino veiklą, D.Trumpas teigė, kad „informacijos paskleidimas buvo gėdingas“.

„Tai netiesa. Tai nenutiko“, – gynėsi D.Trumpas, aiškindamas, kad tai „ligoti žmonės“ sukūrė tokią informaciją.

„Tai netiesa. Tai nenutiko“, – gynėsi D.Trumpas, aiškindamas, kad tai „ligoti žmonės“ sukūrė tokią informaciją.

„Manau, kad tai buvo Rusija ... Bet mes patyrėme ir kitų atakų“, – aiškino išrinktasis JAV prezidentas, teigdamas, kad kitas atakas organizavo gal Kinija, gal kitos jėgos.

„Manau, kad jie jau būtų išplatinę tą informaciją, jei ją turėtų“, – sakė D.Trumpas, kalbėdamas apie Rusijos vaidmenį. Vėliau kalbą jis vėl nukreipė į demokratų klaidas ir Hillary Clinton vaidmenį.

„Jei Putinas mėgsta Donaldą Trumpą ... Tai privalumas!“, – rėžė D.Trumpas, kalbėdamas apie galimą atsaką Kremliui.

Paklaustas apie mokesčių ataskaitą, D.Trumpas pareiškė, kad jis jau laimėjo, tad mokesčių ataskaitos neketina paviešinti. „Ji reikalinga tik jums“, – tėškė jis žiniasklaidos atstovams, pabrėždamas, kad jo verslą perims sūnūs – Ericas ir Donaldas jaunesnysis.

„Obamos sveikatos sistemos planas yra katastrofa“, – dėstė D.Trumpas, nesukonkretindamas kokius pakeitimus jis siūlė respublikonams. Jo teigimu, planas bus pasiūlytas iškart, kai vadinamasi „ObamaCare“ planas bus atšauktas.

Žada sienos statybas

D.Trumpas dar kartą pakartojo, kad siena su Meksika bus pastatyta. „Aš nenoriu laukti pusantrų metų, kuriuos truktų derybos“, – teigė jis, pridurdamas, kad Meksika apmokės statybas arba tiesioginėmis išmokomis, arba mokesčių pakėlimo pagalba.

„Aš gerbiu Meksikos valdžią. Meksikos žmonės yra puikūs ... Aš jų nekaltinu, kad jie išnaudoja Jungtines Valstijas. Norėčiau, kad mūsų politikai būtų tokie gudrūs“, – kalbėjo išrinktasis JAV prezidentas.

Aiškindamas savo replikas apie „nacių Vokietiją“ D.Trumpas tikino, kad „neteisinga informacija buvo viešai nutekinama ir nacių Vokietijoje“. „Buzzfeed“ jis pavadino „šiukšlių krūva“ ir nesuteikė galimybės klausti CNN žurnalistui.

BBC žurnalisto paklaustas, ar svarstys savo poziciją, jei žvalgybai visgi pavyktų įrodyti bent vieną faktą, kuris aprašomas ataskaitoje, D.Trumpas pyktelėjo ir atrėžė: „Jie neturi ką įrodyti“.

„Rusija mus žymiai labiau gerbs“, – tikino išrinktasis JAV vadovas, vėl aiškindamas, kad kibernetinius išpuolius gali rengti ir Kinija, Japonija, Meksika.

TAIP PAT SKAITYKITE: Donaldo Trumpo spaudos konferencija: ką reikėtų žinoti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius