Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldo Trumpo štabo vadovui – bėdos dėl įtariamo sukčiavimo prieš rinkimus

Respublikonų kandidato į JAV prezidento postą Donaldo Trumpo kampanijos vadovu neseniai tapęs Stephenas Bannonas sėkmingai tęsia skandalais apaugusios kampanijos tradicijas. Kaip praneša „The Guardian“, vienas svarbiausių D.Trumpo komandos žmonių pats galimai nusižengia Jungtinių Valstijų rinkimų įstatymams.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

„The Guardian“ išsiaiškino, jog S.Bannonas kaip rinkėjas registruotas Floridoje, tuščiame name, kuriame pats negyvena. Floridoje ir vienas balsas gali reikšti daug – prognozuojama, kad tai bus viena svarbiausių valstijų Hillary Clinton ir D.Trumpo kovoje dėl prezidento posto.

S.Bannonas galimai pažeidžia rinkimų įstatymus, mat juose aiškiai nustatyta, kad rinkėjai privalo realiai gyventi apygardoje, kurioje yra registruoti. Tuo tarpu namas, kuriame formaliai gyvena D.Trumpo kampanijos vadovas, anot „The Guardian“, yra apleistas ir ruošiamas nugriauti. Tai patvirtino ir pastato savininkas Luisas Guevara.

„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Bannonas
„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Bannonas

„The Guardian“ duomenimis, namas formaliai išnuomotas buvusiai S.Bannono žmonai, o jis pats jame niekuomet negyveno. Prieš septynerius metus su S.Bannonu išsiskyrusi moteris esą šiemet išsikraustė iš patalpų Floridoje.

Nei S.Bannonas, nei jo buvusi žmona, nei D.Trumpo rinkimų štabas detalių komentarų neteikia. Respublikonų kandidato komanda pateikė tik lakonišką pareiškimą, esą S.Bannonas išsikraustė į kitą vietą Floridoje. Tuo tarpu „The Guardian“ surinkti duomenys rodo, kad S.Bannonas neturi jokio nekilnojamojo turto Floridos apygardoje, kurioje yra registruotas kaip rinkėjas. Negana to, praėjusios savaitės duomenys rodo, kad jo oficiali gyvenamoji vieta – priešingoje JAV pakrantėje, Kalifornijoje.

Pagal Floridos įstatymus, už sąmoningą melagingos informacijos apie rinkėjo gyvenamą vietą teikimą taikoma baudžiamoji atsakomybė. Maksimali bausmė – penkeri metai kalėjimo. Floridos pareigūnai S.Bannono situacijos oficialiai vertinti kol kas nesiima.

Ironiška, bet būtent S.Bannono vadovaujamas portalas „Breitbart News“, pravardžiuojamas „Trumpo Pravda“, ne kartą skelbė, esą sukčiavimas su rinkėjų duomenimis – tautinių mažumų ir Demokratų partijos rėmėjų pamėgtas triukas. Sukčiavimo grėsme savo pasisakymuose skundėsi ir pats D.Trumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius