Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje vėl karšta: Donecko separatistai skelbia kuriantys savo armiją, o Luhanske rengiamasi atremti šturmą

Prorusiški Ukrainos Donecko miesto separatistai, kurie laiko užėmę Donecko srities administracijos pastatą, nusprendė kurti savo „liaudies armiją“.
Prorusiški protestuotojai Donecke
Prorusiški protestuotojai Donecke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai ketvirtadienį pareiškė separatistų grupės lyderis Denisas Pušilinas, praneša ITAR-TASS.

„Nuo šiandien mes skelbiame Donecko respublikos liaudies armijos įkūrimą ir pradedame jos formavimą“, – pareiškė jis. D.Pušilino teigimu, armijos vadu bus paskirtas Igoris Kakidzianovas.

D.Pušilinas teigia, kad armija kuriama tam, kad „apgintų Donecko respublikos liaudį ir respublikos teritorinį vientisumą“. Jis tikina, kad bus suformuotas armijos štabas, o armijos branduolį sudarys buvę ir dabartiniai karininkai.

Kijevo valdžia kol kas nesiryžta jėga malšinti Donecko ir Luhansko miestuose valstybinius pastatus užėmusių separatistų, kurie nereaguoja į ultimatumą. Valdžia jiems siūlė amnestiją, tačiau separatistai ją atmetė.

Luhanske prie užgrobto saugumo pastato susirinko daugiau nei 1,5 tūkstančio žmonių, praneša „Unian“. Jie rengiasi milicijos šturmui, nes separatistams buvo paskelbtas ultimatumas pasiduoti iki ketvirtadienio vidurnakčio. Separatistai ginkluoti automatais, Molotovo kokteiliais, pastatą juosia barikados.

Zaporožės gyventojai neįleis į miestą separatistų

Tuo tarpu Zaporožės gyventojai prie įvažiavimų į miestą ėmė statyti užkardas, kad į miestą negalėtų patekti prorusiški separatistai iš kitų regionų bei Rusijos.

„Interfax-Ukraina“ praneša, kad užkardos buvo pradėtos statyti ketvirtadienį. Sprendimą statyti užkardas priėmė srities gynybos taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius