Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draugės žmogžudyste kaltinta Amanda Knox: „Į Italiją negrįšiu“

Rugsėjo 30-ąją Florencijoje (Italija), bus atnaujinta Meridith Kercher, britės studentės nužudymo byla. Joje bus iš naujo svarstomas amerikietės Amandos Knox ir italo Raffaelle Sollecitto likimas. Jie įtariami prisidėję prie šios kraupios žmogžudystės. Keliuose interviu A.Knox teigia, kad į naują teismo procesą Italijoje nevyks.
Amanda Knox
Amanda Knox / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Į Italiją negrįš, nes yra nekalta

Amanda šiuo metu gyvena Sietle (JAV) ir teigia bandanti ten susikurti normalų gyvenimą. „Dėl bylos praradau ketverius savo gyvenimo metus, todėl dabar po truputį bandau iš naujo susikurti normalų gyvenimą“, – kalbėjo Amanda. Mergina teigia, į Italiją negrįšianti dar ir dėl to, kad netrukus prasidės mokslo metai ir ji turės lankyti paskaitas. Mergina mokosi meninio rašymo.

„Taip pat tokia kelionė iš Jungtinių Valstijų į Italiją ir atgal, būsto išlaikymas proceso metu – tai kainuotų labai daug, o šiuo metu aš negaliu sau to leisti“, – su „La Repubblica“ žurnalistu kalbėjosi Amanda.

Taip pat A.Knox teigia, kad pasitiki teisine sistema ir nemato didelio reikalo pačiai dalyvauti procese: „Esu nekalta, Italijoje nepalikau nė vieno savo pėdsako, todėl nematau reikalo ten dabar grįžti.“

Mergina tvirtina, kad blaiviai mąstantys ir prieš ją išankstinio nusistatymo neturintys žmonės supras, jog jai metami kaltinimai yra neteisingi – nėra rasta jokių svarių įrodymų.

Ankstesnėje byloje pora išteisinta, nes nepakako įrodymų

A.Knox buvo nužudytosios M.Kercher kambariokė. Abi merginos pagal mainų programą mokėsi vidurio Italijos miestelyje Perudžoje.

Mergina tvirtina, kad blaiviai mąstantys ir prieš ją išankstinio nusistatymo neturintys žmonės supras, jog jai metami kaltinimai yra neteisingi – prieš ją nėra rasta jokių svarių įrodymų.

M.Kercher rasta žiauriai nužudyta savo kambaryje 2007 m. lapkričio 1-osios rytą. Nužudytoji buvo rasta gulinti kraujo klane, užklota anklode. M.Kercher kūne aptiktos 43 durtinės žaizdos. Rasta ir prievartavimo žymių.

Vienintelis nuteistasis šioje byloje dabar – Dramblio Kaulo Kranto pilietis Rudy Guede – jo vienintelio DNR pėdsakai buvo rasti ant nužudytosios merginos kūno. R.Guede paskirta 16 metų laisvės atėmimo bausmė.

Tačiau bylos tyrėjams atrodė neįtikėtina, kad vienas žmogus galėjo įvykdyti tokią kraupią žmogžudystę.

Kaltumo šešėlis ant A.Knox krito dėl jos keisto elgesio – po kraupaus įvykio visą Perudžos miestelį buvo sukaustęs išgąstis ir gedulas, tuo tarpu įtariamoji mergina su savo tuometiniu vaikinu R.Sollecitto nevengė vienas kitam viešai rodyti savo šiltų jausmų. Mergina netrukus po įvykio apsipirkinėjo apatinio trikotažo parduotuvėje, o nuovadoje prieš apklausą atlikinėjo jogos pratimus. Dėl tokių veiksmų mergina buvo apkaltinta nejautrumu dėl savo kambariokės nužudymo.

Vėliau, vienos apklausos metu, A.Knox kaip galimą kaltininką įvardino Patricką Lumumbą – vieno baro Perudžos miestelyje savininką, kuriame anksčiau dirbo nužudytoji. Nors jokių įrodymų dėl vyro kaltės nerasta, dėl šio klaidingo apkaltinimo kilo tik dar daugiau įtarimų, kad A.Knox prisidėjo prie nužudymo.

Proceso eigoje buvo nustatyta, kad peilis, kuriuo buvo nužudyta M.Kercher, priklausė R.Sollecitto. O po ilgai trukusio teismo proceso A.Knox ir R.Sollecitto buvo nuteisti prisidėję prie žmogžudystės ir vėliau išvalę paliktus savo pėdsakus.

A.Knox ir R. Sollecitto buvo nuteisti atitinkamai 26 ir 25 metams nelaisvės. Tačiau apeliacinio proceso metu buvo

Amanda Knox
Amanda Knox

iškeltas klausimas dėl rastų įrodymų tikrumo. Byla buvo dar kartą persvarstyta ir, pritrūkus įrodymų, A.Knox ir R.Sollecitto buvo paleisti. Tačiau Italijos teisėsauga ir nužudytosios merginos šeima nepanoro nuleisti rankų.

Apie įvykį susuktas filmas ir parašyta knyga

Ši paslaptinga ir vis dar daugybę klausimų kelianti byla sulaukė daug dėmesio visame pasaulyje.

Apie šį įvykį yra sukurtas filmas „Amanda Knox: žmogžudystės byla Italijoje“ (Amanda Knox: Murder on Trial in Italy). Jame aktoriai chronologiškai atkuria tuometinius įvykius Perudžoje.

Taip pat pati amerikietė yra išleidusi knygą pavadinimu „Laukiant, kol būsiu išgirsta“ (Waiting to be heard). Ši knyga – tai merginos išpažintis apie tai, ką jai teko ištverti bylos nagrinėjimo metu.

„Tikėjausi, kad po mano išpažinties knygoje žmonės supras, kad esu nekalta“, – interviu „Oggi“ teigia A.Knox.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius