Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du mėnesiai Malaizijos lėktuvo beieškant: 29 lėktuvai, 14 laivų, išnaršyta 5 mln. kvadratinių kilometrų teritorija Indijos vandenyne, o rezultato – jokio

Prabėgo beveik du mėnesiai nuo to laiko, kai dingo Malaizijos lėktuvas, skridęs iš Kvala Lampūro į Pekiną. Jokių dingusio orlaivio pėdsakų per šį laiką taip ir nepavyko aptikti, nepaisant to, kad įdėta be galo daug pastangų. Ieškant dingusio olaivio pasitelkti 29 lėktuvai, 14 laivų, išnaršyta beveik 5 mln. kvadratinių kilometrų teritorija Indijos vandenyne, o rezultato – jokio.
Dingusio lėktuvo paieškos
Dingusio lėktuvo paieškos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo Independent.co.uk, Australijos, Malaizijos ir Kinijos ministrai pirmadienį susitiko aptarti, kaip toliau bus vykdomos dingusio orlaivio paieškos.

Deja, visos pastangos buvo bevaisės, – savo nusivylimą išreiškė jis.

Australijos transporto ministras Warrenas Trussas išreiškė didžiulį nusivylimą dėl milžiniškų pastangų, kurios buvo dedamos į lėktuvo paieškas ir nedavė jokio rezultato.

„Per šį laiką išnaršyta 4638370 kvadratinių kilometrų vandenyno ploto, buvo atlikti 334 paieškos skrydžiai, 3137 valandos praleistos ore“, – kalbėjo jis. Anot jo, paieškai pasitelkta 29 orlaivių ir 15 laivų.

„Deja, visos pastangos buvo bevaisės“, – savo nusivylimą išreiškė jis.

W.Trussas taip pat teigė, kad nebuvo nepanašu, kad lėktuvo nuolaužas galima būtų aptikti vandenyno paviršiuje. Kitame orlaivio paieškos etape bus koncentruojamasi į kur kas didesnį plotą vandenyno dugne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius