Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du Nyderlandų diplomatai buvo trumpam pagrobti Libane

Du Nyderlandų diplomatai praėjusį mėnesį trumpam buvo pagrobti Libano rytuose esančiame Bekos slėnyje ir per sieną perduoti Sirijos pareigūnams, o tie juos po to paleido, ketvirtadienį patvirtino Nyderlandų ambasada Beirute.
Temos: 2 Diplomatai Libanas

„Abu diplomatus vietiniai gyventojai gegužės 24 dieną sulaikė automagistralėje į šiaurę nuo Balbeko“, – agentūrai AFP patvirtino Hansas Peteris van der Woude, Nyderlandų ambasados Beirute diplomatas.

„Jie buvo perduoti Sirijos valdžiai neoficialiai, ir kai sirai suprato, kad jie iš Libano į Siriją atgabenti nelegaliai, sugrąžino juos atgal“, – sakė diplomatas.

Jis sakė, kad abu diplomatai, kurių pavardės neskelbiamos, yra įsikūrę Damaske, tačiau taip pat turi akreditacijas ir Libane.

P.Van der Woude pasakojo, kad incidentas truko tik keletą valandų, ir kad su diplomatais, kurių rangas taip pat nenurodomas, buvo elgiamasi tinkamai.

„Nesuprantame, kodėl jie buvo pagrobti“, – sakė jis.

Libano naujienų agentūra pranešė, kad Sirijos valdžia nedelsiant nurodė juos paleisti, kai suprato, kad tai diplomatai.

Turistams patrauklus Bekos slėnis jau seniai garsėja kaip regionas, kurį kontroliuoja vietos klanai ir kur nepaisoma įstatymų.

Kovo 27 dieną regione pagrobti septyni estų dviratininkai, kai tik jie iš Sirijos įvažiavo į Libano teritoriją.

Kol kas turima mažai informacijos, kur jie gali būti laikomi ir kas juos pagrobė.

Prancūzija stengiasi padėti Estijai išlaisvinti septynis Libane pagrobtus estus, tačiau reikia kantrybės šiam sudėtingam reikalui išspręsti, ketvirtadienį Taline pareiškė Prancūzijos valstybės sekretorius Europos reikalams  Laurent'as Wauquiez. 

„Prancūzija, kuri pažįsta Libaną geriau, nei kokia kita šalis Europoje, padėjo ir padeda Estijai visokiais įmanomais būdais pagrobimo Libane byloje“, – sakė ministras žurnalistams.

„Tai gali užtrukti, bet mes darome viską, ką galime, kad estai atgautų laisvę“, – patikino ministras, kalbėdamas angliškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius